Nem fogja elhinni, kit húztak elő egy kis kampányolásra a román nacionalisták!

2024. április 10. 20:29

Segítünk: nem tudós, feltaláló, filozófus vagy felfedező kellett a szélsőséges és magyarellenes AUR-nak 2024 Romániájában, hanem valaki egészen más. Mutatjuk!

2024. április 10. 20:29
George Simion és "Vlad Tepes"

Nyitókép forrása: X

***

Egy utazós Facebook-oldal szúrta ki a ránézésre kb. tízemeletnyi gigamolinót egy bukaresti toronyházon, amelyen nem más virít, mint Vlad Tepes, vagyis karóbahúzó Vlad havasalföldi fejedelem, akiről a popkultúra Drakuláját mintázták, és aki egy alkalommal több ezer török foglyot húzatott karóba.

Nem tartozik szorosan ide, de a fejedelem török-magyar hintapolitikája végül közepesen bizonyult sikeresnek, Mátyás király börtönét is megjárta, amit Janus Pannonius „Zengjetek ünnepi dalt! Láncot hord végre a zsarnok” kezdetű versével ünnepelt.

Akárhogyis, karóbahúzó Vlad feje most ahelyett, hogy a török portánál lenne kiállítva (tudniillik ide került a feje, miután Havasalföldön elfogyott körülötte a levegő és meggyilkolták), egy bukaresti toronyház tetején reklámozza a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) nevű ultranacionalista pártot az európai parlamenti választások előtt.

Ezt is ajánljuk a témában

Úgy látszik, a pártot vezető George Simion még bensőségesebb viszonyt ápol Drakulával, vele mutatta be európai parlamenti képviselőiket is Targovistében, Havasalföld régi fővárosában, egy harmincperces „színdarabban” is szerepeltette, ahol egy töröknek öltözött statisztát vert el és hazafias mantrákat ismételt.

Az esemény kapcsán több elemző kételyeit fejezte ki nemcsak a párt euroszkeptikus programja kapcsán, de a tekintetben is, hogy jó ötlet lenne egy ennyire rossz európai imázsú figurával kampányolni éppen az EP-választásokra.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­A­ ­­­d­­­ö­g­­­ö­­­s­­­ ­­­l­­­á­­­n­­­y­­o­­k­­­ ­v­­­á­­­r­­n­­a­­­k­ ­­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
paperfellow
2024. április 11. 04:56
Én meg azt hittem, az anakonda vállú fegyőrről lesz szó.
2024. április 11. 02:32 Szerkesztve
Csak éppen Vlad, Mátyás egyik "beosztottja" volt, amikor már túlzásokba esett le is csukta! Gondolom Románok és a nyaloncaik erről nem is hallottak?
5m007h 0p3ra70r
2024. április 10. 23:22
»Genusnextgen 2024. április 10. 21:24 Kiderült már a kecskeméti pedofil pap neve?« Ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!