Szoboszlai (f)elszabadul? – öt ok, amiért a Liverpool jó lesz az új edző irányításával

2024. április 29. 20:12

Amennyiben a Liverpool egyik szurkolói oldalának sejtése beigazolódik, a magyar válogatott csapatkapitánya jövőre sokkal kötetlenebb szerepben játszik majd.

2024. április 29. 20:12
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai (L) celebrates after scoring his team first goal during the English League Cup quarter-final football match between Liverpool and West Ham United at Anfield in Liverpool, north west England on December 20, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP)

A Liverpool FC hivatalosan még nem jelentette be, ki lesz az idény végén távozó Jürgen Klopp utódja, de a nemzetközi sportsajtó biztosra veszi, hogy a klub Arne Slotot, a holland Feyenoord jelenlegi edzőjét fogja kinevezni menedzsernek. A Liverpool Global Fanbase nevű szurkolói oldal pedig már azt elemzi, hogy milyen változást hozhat az új tréner érkezése a Vörösök játékában. 

A magyar szurkolót ebből nyilván az érdekli legjobban, hogy hogyan befolyásolja mindez Szoboszlai Dominik helyzetét – nos, van egy jó hírünk! 

Pontosabban a Liverpool Global Fanbase-nek, amely öt pontban gyűjtötte össze, hogy szerintük miért is lesz majd előnyös a csapat számára Arne Slot érkezése. Közismert, hogy a holland szakember a támadófocit preferálja, és 4-2-3-1-et játszat csapataival, ami egy kicsit más, mint Klopp jelenlegi 4-3-3-as felállása. Ebből következik, hogy több labdarúgó – köztük a több poszton is bevethető Szoboszlai Dominik – Slot vezetésével új szerepben játszhat. 

Ezt is ajánljuk a témában

Íme tehát az öt ok, amiért a Liverpool jó lesz Slot vezetésével:

1. Szoboszlai felszabadul

A Liverpool úgy szerződtette Szoboszlait Lipcséből, hogy tisztában voltak vele, alapvetően a támadó középpályás az igazi posztja, de Klopp vezetésével ebben az idényben nem ezen a poszton szerepelt. Slot formációjában természetes pozíciójában, valódi támadó középpályásként szerepelhet, és nagyobb szabadsággal több gólhelyzetet lehet képes kialakítani, és több gólt tud szerezni. Ebben a szerepkörben sokkal jobban boldogulna és a legjobb teljesítményére lenne képes. 

2. Dupla tengely

Slot szereti a hátvédeit is bevonni a támadásba. A két tengelyű középpályával van két irányító középpályása, akik képesek kontrollálni a pálya mindkét oldalát, és lehetővé teszik, hogy az jobb- és baloldali hátvédek részt vegyenek a támadásban, támogatva a szélső középpályásokat és a centert.

3. A hátvédek támadnak

A Liverpoolban szerepel Premier League történetének két legtöbb gólpasszát adó hátvédje. A Vörösök játéka lehetővé teszi, hogy a hátvédek is részt vegyenek a támadásban. Az Arne Slot féle 4-2-3-1-es felállásban Trent Alexander-Arnold szabadon mozoghat fel-le, vagy szükség szerint a középpályára besegíthet a középpályán.

4. Presszing

A 4-2-3-1-es formáció lehetővé teszi, hogy a hátvédek valamint a szélső középpályások feljebb tolódjanak és köszönhetően magasabban kzdhetik a presszingelést. Ehhez persze kell egy center, aki hajlandó dolgozni azért, hogy az ellenfél kifelé passzolja a labdát, és a középpályásaink/hátvédeink meg tudják szerezni. Núñez képes lenne erre.

5. A kreativitás ösztönzése

Ebben a szezonban látható volt, hogy Salahból játékmester lett. Slot taktikai elképzelése ösztönözné az olyan játékosokat, mint az egyiptomi valamint Szoboszlai, Gakpo, Diaz és a többiek, akik támadóbb szerepet játszanak, hogy a játékszervezéssel és több passzal több gólhelyzetet teremtsenek.

https://mandiner.hu/sport/2024/04/a-liverpool-egykori-sztarja-szerint-arne-slot-tokeletesen-passzol-a-klubhoz

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. április 30. 18:05
Ennek az idénynek már vége, minden fontos dolog eldőlt. A maradék meccseken ha Dominik nem játszik, az nem nagy baj, pihenjen és készüljön az EB-re és pláne ne sérüljön meg. Az új edzőt meg meglátjuk, hogy mit kezd egy ilyen potenciálisan bajnok kerettel.
Squalline
2024. április 29. 20:57
Julian Jenner (magyar focihoz is kötődik, jól ismeri), aki a Breda-ban együtt játszott Slot-al, majd az AZ Alkmar-nál együtt is dolgoztak, exkluzív interjút adott egy liverpooli szurkolói portálnak. Ebben Szoboszlait is megemlítette, miszerint jól illeszkedhet Slot elképzeléseibe, mint támadóbb felfogású középpályás, illetve Slot kezei alatt sokkal több is kihozható abból a potenciálból, ami benne van. Forrás: Rousingthekop (Bence Bocsak). Meglátjuk.
Pernahajder
2024. április 29. 20:40 Szerkesztve
Már sci-fi regéket költenek baszdmeg a következő bajnokságról, közben még ennek sincs vége! És ha megint összeszed egy horrorhámsérülést? Dörzsöli majd a zokni, azt majd nem tud önfeledten föl-alá rohangálni cél nélkül, mint a fejetlen csirke, akkor mi lesz gelleres random?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!