Letépkedték a magyar nyelvű feliratokat Kolozsváron

2015. augusztus 17. 21:31

A kolozsváros.ro információ szerint elkezdték letépkedni Kolozsváron a magyar nyelvű feliratokat a jegyautomatákról. Az oldal úgy tudja: a feliratokat nem a városvezetés, hanem magyar civilek helyezték ki.

2015. augusztus 17. 21:31

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, az új kolozsvári jegyautomatákra magyar feliratok is kerültek. A kolozsvaros.ro oldal szerint azonban a magyar feliratok nem voltak sokáig olvashatóak, mivel a Kolozsvári Magyar Napok második napján a feliratokat elkezdték letépkedni „kétes kinézetű alakok”.

Az oldal szerint az új jegyautomaták magyar feliratait kolozsvári magyar civilek helyezték ki, nem pedig a városvezetés. A portál cikkében arról ír, hogy vélhetően a magyar nyelvű feliratokat a polgármesteri hivatal kezdte eltávolíttatni, fittyet hányva a város a kétnyelvűségére. Szerintük Emil Boc, és a városvezetés csak kampányszövegként beszél a nyelvi toleranciáról, és arról, hogy Kolozsvár egy multikulturális város.

A VI. Kolozsvári Magyar Napok megnyitóján, amelyet a kolozsvári Állami Magyar Operában tartottak, Kelemen Hunor, az RMDSZ vezetője arról beszélt: hiába beszélnek ők a multikultiról, ha kint a magyar feliratokat tépkedik.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2015. augusztus 18. 15:44
Mekkora felháborodás lenne, ha Magyarországon a román feliratokat tépkedné le valaki. Igaz a magyarokat nem zavarja a román szöveg, mert elfér a román felirat a magyar mellett.
Ellensúly
2015. augusztus 18. 12:19
Mit várunk attól a nemzettől, amelyet a nemzetiszocialista szellemiségű magyarellenesség kovácsol össze legerősebben? Ebben az egymást szenvedélyesen gyűlölő politikai erők is teljesen egyetértenek, a románoknál a magyarellenesség jelenti a nemzeti minimumot. Persze ehhez az is kell, hogy Washington, Brüsszel, Strassburg és legfőképp Budapest kussoljon.
luga
2015. augusztus 18. 11:55
Kisstílű taplók. A kultúrmócok.
h.kovacs
2015. augusztus 18. 07:13
kár a feliratokat erőltetni, néhány évtized, és úgyis teljessé válik az asszimiláció néhány tömbmagyar területet leszámítva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!