A tiszta emancipáció elvezet a tiszta kasztrendszerhez

2023. október 01. 22:45

Progresszív értelmiségi csak progresszív értelmiségivel párosodik.

2023. október 01. 22:45
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Nem csak a tanár-diák, főnök-beosztott, rocksztár-rajongó viszony hatalmi helyzet és elnyomó, hanem minden egyéb, ahol lényeges különbség van a partnerek közt. A gazdag-szegény mindenképp. Ez utóbbi eleve gazdaságilag kiszolgáltatott helyzetben van, illetve az ilyen viszony bújtatott prostitúció, mely csúcsát a sugardaddy intezményben éri el.

De igaz ez a képzett-képzetlenre is, és minden egyébre. Hiszen az egyik fölényben van a másikkal szemben, mely a mikroelnyomások egész sorozatát hozza magával. A hagyományos szépség a hátrányos kinézetűvel dettó: ez utóbbi rejtett megalázásokat élhet át.

És itt jöttem rá, miért van az, hogy progresszív értelmiségi csak progresszív értelmiségivel párosodik: mert az emancipatorikus.
Tehát mindenki csakis azonos helyzetben, nagyjából megegyező intellektussal, vagyonnal, kinézettel, képzettséggel stb. lévővel folytathat kapcsolatot.

Ehhez jön a kapcsolaton belüli egyenlőség másik kulcsa: az egyenlő házimunkavégzés. Márpedig ez pénzben és időben, befektetett munkában mérhető, melyet egyébként ezekben a körökben sokan mérnek is: mennyibe kerül a nő és férfi otthoni munkája. Az ingyenes szexuális szolgáltatásról (ezt konkrétan magam hallottam egykor egy baloldali jogásztól), nem is szólva.
Summa summarum:
A tiszta emancipáció egyfelől elvezet a tiszta kasztrendszerhez, másfelől a vegytiszta, még a libertáriusok számára is irigylésre méltó kapitalizmushoz.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Martin Ethelwolf

Facebook

Idézőjel

A libsiknek annyi, vesszen Európa, éljen Trianon és Sztálin!

Nyitókép: Mandiner / Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OneiroNauta
2023. október 02. 14:50
Szerencsére sok progresszív "értelmiségi" az buzi, leszbi vagy transzhelikopterqueerstb, szóval a párosodásuk csak meddő vonaglás, amiből nem születik utód.
tapir32
2023. október 02. 03:56
A liberális demokrácia önmagában nem érték, hanem kényszer állapot. A többségi demokráciák erodálódtak a szavazók bizalma csökkent a pártokkal szemben. Ez a folyamat ott lépett fel, ahol a gazdasági szervezetek jelentős politikai befolyásra tettek szert és a politikai vezetést a markukban tartják. Pl. USA Nem jelent megoldást a problémára az NGO-k, civil szervezetek előretörése, tekintettel arra, hogy aktuális hatalomtól függetlenek vagy látszólag azok, de nem függetlenek a hatalomért folytatott harctól. Az NGO-k, civil szervezetek még a kormányoknál is kiszolgáltatottabbak a nagytőke érdekeinek. Olyannyira, hogy a globalista nagytőke számos NGO-t alapított a politikai élet befolyásolására. Magyarországon politikai kérdésekben a legitim politikusoknak kell döntenie és nem gazdasági társulásoknak, pláne nem külföldi cégeknek és nem az általuk fizetett NGO-knak! NGO-knak semmilyen társadalmi legitimációja nincs!
connorj
2023. október 02. 00:37
Egyfaszvagy🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃 https://vm.tiktok.com/ZGJcRYnev/
rocktoberi-2
2023. október 01. 23:21
Progresszív értelmiségi? Fából vaskarika.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!