Kapitalista kommunizmus

2024. március 04. 09:17

A Marx-féle világkapitalizmus éppen a kommunizmust használhatta fegyverként a történelmi piszkos munka elvégzésére.

2024. március 04. 09:17
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Márpedig a világerő »fő-projektje«, amely a »kapitalizmus« fedőnevet kapta, csak akkor működik »hatékonyan«, ha engedelmes munkaerő és fogyasztóerő állatok homogén masszájával dolgozhat. A fedőneveket mindig gondosan választja meg ez a világerő, mert döntő fontosságú, hogy a név a lehető legmegtév»esztőbb legyen. A kapitalizmus elnevezés például azt az illúziót kelti, hogy ez egy soha nem látott gyorsaságú értékfelhalmozásra képes szerveződési mód. Ennek éppen az ellenkezője igaz, ez egy parazita létmód, amely ugyan létrehoz értékeket is, de úgy, hogy közben ennél sokkal nagyobb mértékben pusztítja az emberi lét külső és belső természetét. A kommunizmus, mint fogalom arra utal, hogy ez egy »közösségiségre« épülő berendezkedés, holott soha még a valóságos emberi közösségeket ilyen brutálisan szétroncsoló létmód nem létezett, mint éppen a magát kommunizmusnak nevező berendezkedés.

A fiatal Karl Marx újságíróként gátlástalan indulattal és cinizmussal nem a kapitalizmust támadta, hanem az általa egyszerűen csak »régi „sz..r«-ként emlegetett tradicionális paraszti társadalmat. Sőt a kapitalizmust kifejezetten fontos s hasznos eszközként tételezte, mert ez a leghatékonyabb fegyver a tradicionalitás felszámolására. Egy évszázaddal később Rákosi ávósokkal végrehajtott »tsz-szervezése« során a Marx-féle világkapitalizmus éppen a kommunizmust használhatta fegyverként a történelmi piszkos munka elvégzésére.

Volt a hetvenes években egy vicc, amely azzal a kérdéssel indult, hogy mi a szocializmus, és az volt rá a válasz, hogy nem más, mint a kapitalizmusból a kapitalizmusba vezető út legkegyetlenebb szakasza. E vicc filozófiai üzenete világosan jelzi, hogy a magyarságnak azért már akkor is volt reflexív viszonya e »nem létező« világerő csínytevéseinek a felismerésére. Úgy látszik azonban, hogy ez mégsem bizonyult elégségesnek ahhoz, hogy a magyar választó felismerje azt is, hogy nem túl bölcs dolog e több ezer éve »nem létező« erő globális hatalmi struktúrájának lokális ügynökhálózatát kis híján a legerősebb párttá tenni, az »első szabad választás« fedőnevű projekt során. De ha egyszer ők voltak a »legcukisabban antikomcsik«, kérdez vissza az a több mint egymillió »magyar«, aki a kapitalizmus és a kommunizmus egymást kiegészítő berendezkedéseinek »szerzőit«, akik – lévén szerzők – »tudták, merték, tették«, majdnem a legerősebb párttá tette.

Ezért csalódtam egy kissé a megemlékezésekben, mert e több mint harminc év se volt elegendő ennek felismerésére.”

Nyitókép: 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:13
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­­ö­­­g­ö­­­s­­­ ­­­l­­á­n­y­­o­k­ ­­­v­­­á­­r­­n­a­k­­­ ­­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
kőbaltás
2024. március 07. 04:52
A kommunista világrendszer valójában a világkapitalizmus szülötte volt. Bogár Úrnak nagyon igaza van.
Kanmacska
2024. március 04. 23:16
A teljes cikk tökéletes!
ProletarFC
2024. március 04. 22:18 Szerkesztve
Már megint kommunistázól te söpredék bazári majom. Vedd be a gyógyszereidet, szar manipulativ konteoszövő-bajnok. Az antikommunizmus a söpredék vallása /tartarossz blog/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!