Vágó István és a DK, a Parabolha-blog idei Laposhold-díjasai

2023. április 23. 08:24

Ennek ismeretében a Föld – Hold képzeletbeli tengelyén már jó eséllyel el lehet helyezni nevezettek díjának értékét.

2023. április 23. 08:24
null
Bognár Zsolt
Bognár Zsolt
Facebook

Vágó István és a DK, a Parabolha-blog idei Laposhold-díjasai

Idén Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor, a pszichológiatudomány kandidátusa, 2010-től professor emerita kapta a Szkeptikus Társaság Laposföld-díját. Erről a »nagyformátumú« szervezetről elég legyen annyi, hogy oszlopos tagja Vágó István, DK-s politikussá avanzsált egykori kvízmester. Ennek ismeretében a Föld – Hold képzeletbeli tengelyén már jó eséllyel el lehet helyezni nevezettek díjának értékét, komolyságát, politikai üzenőfal jelleggel is üzemeltetett státuszát. Kíváncsiságomtól vezérelve megnéztem, hogy a díjhoz e »nemes« társaságnál miféle kritériumoknak kell megfelelni, Íme:

  • Áltudományos nézetek terjesztése
  • Tudományellenes és/vagy tudománytagadó megszólalások
  • Szélhámosság
  • Közönséget megtévesztő állítások, álhírek terjesztése
  • Összeesküvés-elméletek alkotása és/ vagy terjesztése
  • Fogyasztók megtévesztése
  • Svindli termékek gyártása és/vagy forgalmazása
  • Fent meg nem jelölt, de hasonló jellegű tevékenység

Meggyőződésem szerint a fenti kritériumoknak való megfeleléstől Bagdy Emőke olyan messze áll, mint minimum a Föld-Hold távolsága, ellenben ezen feltételek mindegyikének habozás nélkül és a rájuk illeszthetőség milliméteres pontosságával a DK-s gittegylet tagjai felelnek meg. A teljesség igénye nélkül, de a »szélhámosság, a fogyasztók megtévesztése, a svindli termékek gyártása és/vagy forgalmazása« feltételek, mintha a Demokratikus Koalíció szerzői jog által védett, teljeskörű termékleírása lenne.Nem a politikai szélhámosság csimborasszója az a vehemencia, amellyel a Gyurcsány házaspár kínálgatja lassan 13 éve saját kormányzati nagyszerűségét, úgy, hogy földi Kánaánjuk ígérete csak délibáb, hókuszpókusz, nesze semmi fogd meg jól, garancia nélküli üres ígérgetés?”

 

***

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zrx8
2023. április 23. 15:31
Amikor Vágó a '80-as években élő adásban buzizott, még nem volt ennyire felvilágosult ? :D
Majdmegmondomén
2023. április 23. 13:46
Nem értek egyet! A Vágó ne kapjon semmilyen díjat még szart se! A végén még elbízza magát, és azt hiszi majd, hogy van aki komolyan számol vele...
írmag
2023. április 23. 13:09
Bagdy Emőke annyira megközelíthetetlen számukra, hogy a baloldalgók a maguk primitíven vicceskedőnek hitt fegyverével közelíthették csak meg, viszont a fegyverük csütörtököt mondott, vasárnap!
Akrabu17
2023. április 23. 12:27
Dögöljön meg az összes liberális kommunista féreg!Ezek a vén hülyék mint vágó már igazán eltünhetnének!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!