Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Békepárti szövetségesünket érte olyan merénylet, amelyre régóta nem volt példa

2024. május 16. 08:07

Azok, akik békét kívánnak, azok, akik azt szeretnék, hogy az országukban ne legyen háború, egyszerűen veszélyben vannak.

2024. május 16. 08:07
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Pesti Srácok

Nyitókép: ROBERT NEMETI / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

„Ma, amikor írom ezt szerda este, még nem tudjuk, mi lesz Robert Fico sorsa. És azt sem tudjuk, hogy az elkövető valójában mit gondol a világról. Kicsit sem meglepően most és itt úgy tűnik, hogy egy olyan liberális költőről van szó – mármint a merénylőről –, aki már évekkel ezelőtt is támogatta a háborúpárti pártok államfőjelöltjét Szlovákiában. Olyan elkövetőről, aki pontosan értette, tudta és kontextusba helyezte, mit fog elérni cselekedetével. Hogy mit hoznak különféle vizsgálatok és egyebek? Azt itt és most nem tudhatjuk. De egy dolog meglehetősen biztosnak látszik.

Azok, akik békét kívánnak, azok, akik azt szeretnék, hogy az országukban ne legyen háború, egyszerűen veszélyben vannak. Veszélyben vannak, mert a brüsszeli elit ezt nem így képzeli el. 

A brüsszeli elit azt szeretné látni, hogy minden úgy és olyan szellemben alakuljon, amiképpen az számukra megfelelő. És ha ők éppen azt látják megfelelőnek, hogy a béke pártján lévő vezetők problémás helyzetbe kerüljenek, hát akkor azt fogják támogatni.

Ezzel persze nem állítok semmit. Nem állítok olyat sem, hogy a háborúpárti baloldalnak Brüsszelben érdekében állt volna merényletet elkövetni egy olyan ország vezetője ellen, amelyik nem akar háborút. Nem állítom, hogy ez az elit más körülmények között, máshol is elkövetne ilyen merényletet. Nem állítom, hogy a brüsszeli elitnek kezében lenne bármi olyan eszköz is, amely lehetőséget biztosítana a számukra, hogy ilyet tegyenek.

Nem állítok semmi ilyesmit. Csak annyit, hogy jobb minél messzebb lenni Brüsszeltől. És mielőbbi felépülést egy békepárti szövetségesünknek.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­é­k­­­e­­­l­d­ ­­­a­­ ­­s­z­­e­­x­­i­­­ ­­­p­u­n­c­­­i­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Pelso j.
2024. május 17. 05:40
"jobb minél messzebb lenni Brüsszeltől" Nálatok ez más formában már bejött: messze vagytok a brüsszeli pénzektől, ezért is vergődtök ennyit. Csak így tovább.
files32
2024. május 16. 16:25
Trombi, te olyan náci vagy mint a merénylő.
Oldalkosár
2024. május 16. 15:40
"Békepárti szövetség" Azért finomítsunk. Az igaz, hogy Fico is a békét sürgette eddigi megnyilvánulásai alkalmával, de meg is tette, amit elvártak tőle a tudjukkik. Harci eszközöket adott át Ukrajnának, amelyekről ugyan ő is pontosan tudta, hogy sz.rt sem érnek, és legalább így ki lehet seperni az elavult eszközöket a padlásról, még is megtette. Brüsszelben nem ment Orbánnal kávézni, megszavazta Ukrajna támogatását. Tehát kettős játékot űzött. Kérdés, mit tesz most a megbízott min. elnök? Amiben biztosan számíthatunk Szlovákiára, az a migráció kezelése. Még az lmbtq lobbi ügyében sem képviselnek olyan határozott álláspontot, mint Magyarország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!