Két migránshajó is elsüllyedt az Égei-tengeren, 60 ember tűnt el

2022. november 01. 12:44

Mindkét hajó Törökországból indult, és vélhetően a görög vagy olasz partokat vette célba.

2022. november 01. 12:44
null

Keddre virradóan két, illegális bevándorlókat szállító hajó is elsüllyedt az Égei-tengeren, a hatóságok több mint 60 embert keresnek a vízben – jelentette be a görög parti őrség kedden.A nagyobbik hajó, melyen 68-an utaztak, a Görögország keleti részénél húzódó Évia szigetének közelében süllyedt el. Kilenc ember épségben ki tudott mászni a sziklákra, a hatóságok innen mentették ki őket.

A mentés továbbra is folyik, az erős szél azonban nehezíti a munkálatokat.    

Közel a török partokhoz, Számosz szigeténél egy kisebb hajót nyeltek el a hullámok, melyről a parti őrségnek négy menekültet sikerült kimentenie, további nyolc embert még keresnek. A görög parti őrség szóvivője szerint mindkét hajó Törökországból indult, és vélhetően a görög vagy olasz partokat vette célba. Az eddig kimenekítettek egyiptomi, iráni és afgán állampolgárok.

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Bruno Thevenin

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2022. november 01. 22:22
Végre egy jó hír a sok aggasztó mellett.
Házam Hazája
2022. november 01. 18:51
Ezek a számok még túl kicsik, hogy gondolkodásra bírják a kalandorokat.
Párhuzamos különvélemény
2022. november 01. 17:06
Nem tűntek el. Ott vannak az NGO-k számláján.
Mandarin.
2022. november 01. 16:41
Így szeretnék csökkenteni a Föld túlnépesedett országainak lakosságát? Ma 60, holnap 500, holnapután talán ötvenmillió áldozata lesz a globalizációnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!