Rómaiak és dákok özönlötték el Kolozsvárt

2016. május 24. 15:12

De Emil Boc még a légiósokat is leigázta! Városnapi kavalkád a kincses városban.

2016. május 24. 15:12

A Kolozsvári Napok utcafesztiválján járt a Főtér.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2016. május 25. 02:50
"Román" kultúrális rendezvény: Hétköznapi utcai ruhában felvonulnak nemzeti zászlókkal, miközben a lelkes nézőközönség színes konfettiket szór rájuk. 1 azaz 1 db lovas színesíti ezt a fantasztikus kavalkádot, aki teljesen céltalanul vágtat oda és vissza. Ha ez nem lenne elég a hangulathoz, hozzáillő diszkózene alatt római légiós maskarások tisztelegnek a csíkos zászlóba öltözött polgármester előtt. Ezután mindenki hazamegy és elégedetten konstatálja, hogy adtak a kultúráltsági műveltségnek: https://www.youtube.com/watch?v=uiHWdkOr39w
választópolgár
2016. május 25. 02:35
A román stílus elnevezés arra utal, hogy az új iskolák Róma ókori művészetéből merítettek. A római stílus, azaz „Le style roman” elnevezést a 19. század első felében, Franciaországban honosította meg Arcisse de Caumont művészettörténész, s ezt később a magyar művészettörténet a kifejezés tükörfordításával, román stílus néven örökítette át. A román stílus nem azonos a romániai stílusjegyekkel. Mintegy annyi köze van hozzá mint a gizikének a gőzekéhez. Vagy a magyaroknak a finnugorokhoz.
Akitlosz
2016. május 25. 00:45
A hozzászólók többet látnak ebbe bele, mint ami, ahogyan az újságírók is hajszolni akarják a szenzációt, ami itt sem volt. Ez egy kavalkád volt nem több nem kevesebb.
Ellensúly
2016. május 24. 23:02
Ismerősöm román iskolába járt, és ott nemcsak azt nem tanítják meg a gyerekeknek, hogy a hatvanas évek végéig Székelyföld autonóm terület volt, de azt sem, hogy a románok csak 1860 óta használják a latin ábécét, arról, hogy előtte a cirill volt használatos, egyetlen büdös sort sem tanítanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!