„Az idő a magyar álláspontot igazolta!” – német tartományi miniszterelnököt fogadott Orbán Viktor a Karmelitában

2024. április 16. 11:25

A kormányfő az illegális migrációról valamint a gazdasági és az oktatási együttműködésről tárgyalt Reiner Haseloffal.

2024. április 16. 11:25
ORBÁN Viktor

Nyitókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott kép

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Reiner Haseloffot, a németországi Szász-Anhalt tartomány miniszterelnökét, akivel az illegális migrációról valamint a gazdasági és az oktatási együttműködésről is tárgyaltak – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. Orbán Viktor a tárgyaláson kifejtette: nagyra értékeljük a tartományi kormányfő elkötelezettségét a magyar-német kétoldalú kapcsolatok fejlesztése iránt, őszinte partnerségét és józan álláspontját a politikai, ideológiai vitákban. Ma már tárgyalópartnereink is elismerik, hogy 

az idő a magyar álláspontot igazolta, például az illegális migráció elleni fellépés terén.

Elhangzott: Németország Magyarország fontos szövetségese, gazdasági és stratégiai partnere; ezért együttműködésünk előremutató elemeire, így a védelempolitikára, a kereskedelemre, az innovációra és a nemzetközi fejlesztésre kell koncentrálnunk, még akkor is, ha a magyar és a német kormány egyes politikai kérdésekben eltérő álláspontot képvisel.

(MTI)

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­ö­­­g­­ö­­s­­ ­l­­­á­­­n­­y­o­­k­­­ ­v­á­r­n­­­a­­k­­ ­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­­𝗡
tintapaca
2024. április 16. 16:30
Abba kellene már hagyni a karmelitázást, mert még azt hiszi a világ, hogy Orbán Viktor a főapát, és Magyarország államként egyházi teokrácia.
google-2
2024. április 16. 12:46
Magyar Péter is szeretne bejutni a Karmelitába-nedves álma ez.
nempolitizalok-0
2024. április 16. 12:44
Azért ott van Orbán körül a józan nyugati politikusok köre is. Mindenki arra vár, hogy a tetves eurolibsi csürhe megbukjon az EP-ben és németországban is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!