Gyurcsány kikosarazta Vonát

2023. december 20. 16:04

A DK elnöke finoman, de odaszúrt a Jobbik egykori, a Második Reformkor Párt jelenlegi vezérének.

2023. december 20. 16:04

Bő egy héttel ezelőtt egy videóban hívta nyilvános vitára Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét, a Második Reformkor Pártot (2RK) vezető Vona Gábor. Mint akkor fogalmazott, 

nagyon régóta kerülgetjük egymást, közel húsz éve. Én azt hiszem, tényleg itt az idő, üljünk le és vitázzunk!”

Ők azok a pártelnökök, vélekedett Vona, akik a legkevesebb dologban értenek egyet ma Magyarországon. „De éppen ezért fontos, hogy mi is megmutassuk, hogy még ilyen pozíciókból is lehet értelmes és konstruktív vitát folytatni, úgyhogy tegyük meg ezt!” – tette hozzá. 

Gyurcsányék először csak egy közleményben reagáltak az 2RK elnökének felverésére, amelyben visszautasították az ajánlatot. A DK szerint ugyanis „az ország legfontosabb kérdése ma az, hogy ennek a kormánynak az irányításával tovább folyik-e az ország tönkretétele, vagy szociáldemokrata politikával Dobrev Klára kormánya új utat nyit az emberek, a családok és hazánk felemelkedésére.” Ezért csak erről érdemes vitatkozni. 

Gyurcsányt most az ATV-ben is megkérdezték erről, a DK elnöke pedig mindehhez annyit tett hozzá, ha Vona Gábor pártját a magyar közéletben az ellenzék világához sorolják inkább, ők elkerülik a nyilvános vitát velük, ahogy a Momentummal is. Ha viszont azért dolgozik Vona Gábor, hogy ez a hatalom meghosszabbíthassa mandátumát, 

akkor nem vele, hanem a kormányfővel kellene vitatkoznia. 

„Vona Gábor és pártjának helyzete, helyi értéke, befolyása nem indokol egy ilyen vitát, nem erre kell energiát fordítanunk” – szúrt oda még egyet a Második Reformkor első emberének Gyurcsány Ferenc.

Nyitókép forrása: Gyurcsány Ferenc Facebook-oldala

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citromosParizer
2023. december 20. 19:16
ebben Ferinek igaza van, Vona bukott, aki egy nagy senkivé küzdötte magát. nem fogja magát blamálni, hogy ezzel a lúzerrel beszéljen és felemelje a saját szintjére
EX_Terminator
2023. december 20. 19:09
MI TE FÉREG SOHA NEM FOGUNK LEÜLNI ÉS ELBESZÉLGETNI NEM FOGUNK HAVERKODNI, ÉN TÉGED TE FÉREG HA CSAK A KÖZELEMBE MERÉSZELSZ JÖNNI, HOZZÁM MERÉSZELSZ SZÓLNI, HIDEG VÉRREL LE FOGLAK ÉRTE LŐNI MINT EGY RÜHES KUTYÁT! Ti nem fogtok engem kioktatni jóból és rosszból helyesből és helytelenből, SE SEMMI MÁSBÓL Én nem közösködök veletek, állok bármiben is az oldalatakra, NEKTEK ANNYI VÁLASZTÁSOTOK VAN HOGY ELTAKARODTOK AZ ÉLETEMBŐL VAGY HIDEG VÉRREL MEG FOGLAK BENNETEKET ÖLNI.
basti64
2023. december 20. 17:43
@hátakkor: Dobrev Klára árnyékkormánya fáradjon az árnyékszékre és engedje le magát.
Akitlosz
2023. december 20. 17:43
Egyértelmű. Az a Vona egy senki a politikában. 0%-os párt vezetőjével értelmetlen vitatkozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!