Emlékművet állítanak a Hableány áldozatainak

2020. május 29. 12:23

A szobrot a külügyminisztérium, a Főpolgármesteri Hivatal, a belvárosi önkormányzat és a koreai nagykövetség közösen állítja.

2020. május 29. 12:23

Emlékművet állítanak Budapesten, a Margit híd pesti hídfőjénél a Hableány sétahajó áldozatainak – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a helyszínen. Szijjártó Péter közölte: megbíztak egy magyar-koreai alkotópárost, hogy készítse el az emlékmű tervét, de arra még az áldozatok családtagjainak is igent kell mondaniuk. „Ha ez megtörténik, készen állunk arra, hogy közösen elkészíttessük az emlékművet, hogy minél hamarabb itt állhasson, a Margit híd pesti hídfőjénél” – tette hozzá.

A szobrot a minisztérium, a Főpolgármesteri Hivatal, a belvárosi önkormányzat és a koreai nagykövetség közösen állítja. „A nyilvánvaló emberi figyelmetlenség és a vétség mellett felül kell vizsgálni a hajós forgalomra vonatkozó szabályokat is” – jelentette ki a főpolgármester. Karácsony Gergely közölte, hogy a főváros meg fogja tenni a szükséges lépéseket.

Csö Kju Szik, a Koreai Köztársaság magyarországi nagykövete elmondta: a nagykövetség mindent megtesz annak érdekében, hogy valamennyi vigaszt nyújtson az áldozatok családjának, és azért, hogy a megfelelő felelősségre vonás és kárpótlás minél előbb megtörténjen.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. május 29. 14:00
Karó mit keresett ott?!
Harangláb
2020. május 29. 13:27
Az ötlet jó, legyen ez mementó mindenkinek, aki hajózik arrafelé a Dunán. :( Más: vajon mit tervez a karigeri, lecsapolja Dunát?!
Nehidd El
2020. május 29. 13:03
"Karácsony Gergely közölte, hogy a főváros meg fogja tenni a szükséges lépéseket." Ahogy eddig is mindig megtette. Mérget vehetünk rá, hogy itt is azonnal cselekedni fog. (Mondjuk ha lenne joga koronás hajléktalanokkal elárasztani a kirándulóhajókat, akkor azt valószínűleg meglépné.)
Takita
2020. május 29. 12:57
Nagyon nemes gesztus az emlékmű állítás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!