A NFÜ-s vezető ex-üzlettársa is nyertese a pályázatnak

2011. február 21. 15:05

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kétmilliárdos tanácsadói szerződését elnyerő konzorcium vezetője néhány éve üzlettársa volt az NFÜ egyik jelenlegi elnökhelyettesének. Mindketten azt mondják, hogy ez nem befolyásolta a pályázatot.

2011. február 21. 15:05

Négy évre szóló, kétmilliárd forintos tanácsadói szerződést kötött az uniós források elosztásáért felelős állami szervezet, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A pályázat nyertese egy konzorcium, a PD lett. Ennek egyik tagja a Dezső és Társa Ügyvédi Iroda, amely az egyik leggyakrabban foglalkoztatott közbeszerzési jogi tanácsadó Magyarországon. Vezetője, Dezső Attila a Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetségének elnöke.

A nyertes konzorcium vezetője azonban a másik fél, a Pacsika Ügyvédi Iroda, amelyről csak azt tudni, hogy kisvárosok közbeszerzéseinél tűnt fel korábban. Vezetője Pacsika István ügyvéd, aki 2006 decembere és 2008 januárja között résztulajdonosa volt a közbeszerzési tanácsadással foglalkozó Euro-Procure Kft.-nek. Ennek egyik alapítója Homolya Róbert volt, aki tavaly nyáron kiszállt a kft.-ből, amikor a kormányváltás után végrehajtási elnökhelyettese lett az NFÜ-nek. Szeptembertől a Közbeszerzések Tanács alelnöke is.

Az Origo kérdésére Pacsika István és Homolya Róbert is azt mondta, hogy a közös üzleti múltnak nem volt semmilyen szerepe a kétmilliárdos közbeszerzésben. Semmilyen kapcsolat nincs közöttük.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Übermayer
2011. február 21. 19:33
"A nyertes konzorcium vezetője azonban a másik fél, a Pacsika Ügyvédi Iroda ....Vezetője Pacsika István ügyvéd, aki 2006 decembere és 2008 januárja között résztulajdonosa volt a közbeszerzési tanácsadással foglalkozó Euro-Procure Kft.-nek. Ennek egyik alapítója Homolya Róbert volt, aki tavaly nyáron kiszállt a kft.-ből, amikor a kormányváltás után végrehajtási elnökhelyettese lett az NFÜ-nek. " ez nekem kicsit erőltetett kapcsolatnak tűnik, de persze vizsgálják ki
lincoln ábrahám
2011. február 21. 19:32
Lehetséges, hogy az urak úgy vélik, a tanácsadói szerződés nem felel meg a (hűbéri) társadalmi feltételeknek, előírásoknak? Ejnye.
Nemhivo
2011. február 21. 18:15
...hol vagyunk már a "nem elég a tisztesség, de annak is kell látszani" című megvezetéstől?
küllő
2011. február 21. 17:56
Ezek a mai napi termések? Beindultak a fiúk rendesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!