Baljós forgatókönyv: így sodródik bele egész Európa a háborúba

2024. május 05. 11:05

Nem lesz jó vége, ha a kontinens országai katonákat küldenek Oroszország ellen.

2024. május 05. 11:05
VON DER LEYEN, Ursula; ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Vlagyimir Putyin nem eléggé vakmerő ahhoz, hogy megtámadjon egy NATO-országot – Radosław Sikorski lengyel külügyminiszter húzogatta Oroszország bajszát a BBC Worldnek adott interjújában. Kihangsúlyozta, hogy a lengyelek nem zárhatják ki katonák Ukrajnába való küldését, mert ez hozzájárul ahhoz, hogy Putyin nem tudja, hogy a Nyugat mit lép. „Nem fogjuk megmutatni a lapjainkat” – szögezte le.

Dmitrij Peszkov közben a Kremlből üzent, nagyon veszélyes tendenciának nevezte, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak.

„Látunk ilyen verbális eszkalációt hivatalos személyek részéről, látunk ilyet mind államfői szinten, Franciaországról szólva, és szakértőibb szinten, Nagy-Britannia esetében”

 – mondta az orosz államfő sajtótitkára. 

Dmitrij Peszkov arra reagált, hogy Emmanuel Macron francia elnök a The Economist című lapnak adott interjújában ismét azt hangoztatta, nem zárja ki, hogy csapatokat küldjön Ukrajnába, ha Oroszország áttöri a frontot Ukrajnában, és ha Kijev részéről ilyen kérés érkezik. Azt mondta, „sok ország egyetért Franciaország megközelítésével” azzal kapcsolatban, hogy esetleg csapatokat kell vezényelni Ukrajnába. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Franciaország az államfőjének személyében [...] továbbra is folyamatosan a saját esetleges közvetlen helyszíni részvételéről beszél az ukrajnai konfliktusban. [...] Ez nagyon veszélyes tendencia. Erősen figyelünk – hangsúlyozta Peszkov.  

Ezt is ajánljuk a témában

A britek konkrétan már csapást akarnak mérni Oroszországra

A Kreml szóvivője kommentálta David Cameron brit külügyminiszter szavait is, aki annak lehetőségéről beszélt, hogy brit fegyverekkel csapást mérjenek Oroszországra. Ez az ukrajnai konfliktus körüli feszültség közvetlen eszkalálódása, ami potenciálisan veszélyt jelenthet az európai biztonságra, az európai biztonság teljes architektúrájára” – mondta Peszkov. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Most először ismerte el ilyen őszintén egy nyugati politikus azt, ami a világtöbbség összes országa számára régóta »polichinelle-i titok« (nyílt titok): a Nyugat leplezetlen háborút folytat Oroszország ellen az ukránok keze által” – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő Cameronnak azzal az ukrán fővárosban tett kijelentésével kapcsolatban, hogy Kijevnek joga van brit fegyvereket bevetni Oroszország területén. 

Ezt is ajánljuk a témában

„Szeretném még egyszer figyelmeztetni Washingtont, Londont, Brüsszelt, hogy a Krím elleni bármilyen agresszív fellépés nemcsak kudarcra van ítélve, hanem

olyan megtorló csapást fog kiváltani, amely megsemmisítő lesz”

 – hangoztatta a szóvivő. 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:08
🍓 ️ ­I­­g­­­a­­­z­i n­­­i­­m­f­o­­m­­á­n­­­i­­á­­­k­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Nasi12
2024. május 05. 22:20
A britek könnyen pofáznak. Nekik már ott van az a pufferzóna (az EU) amiröl putyin csak álmodozik ukrajnában. A nukleáris idöablak.
Tommaso
2024. május 05. 22:02
Putyin nem is titkolt célja, hogy Európából visszaszerezzen annyit, amennyi a SZU idején a birodalomhoz ill. a befolyási övezetébe tartozott. Azaz fenyegeti Letto.-ot, Magyaro-ot, Cseho-ot, stb. azaz vagy TIZ NATO-tagállamot. S miután az Orosz Birodalom hadserege meg is indult Nyugat felé, komolyan veendő. a NATO-nak kuttya kötelessége reagálni, fegyverkezni, felkészülni. És ezt a ruszkikat kiszolgáló ORBÁN sem tudja már megakadályozni. Aki akart, NATO-tag lett. Pár tudatlan, megvezetett FIDESZ -troll CÁFOLNI próbált, de pofára estek. Érvek és tényismeret nélkül miért égetitek magatokat? Plusz HAZUDTOK. TÉNY: Putyin felszólitotta Magyarországot, hogy LÉPJEN KI a NATO-BÓL. Aki még erről sem tud, az mit keres egy politikai kommentoldalon?
Tommaso
2024. május 05. 22:02
Senki nem küld, nem is szándéxik HARCOLÓ alakulatokat küldeni Ukrajnába. Ezekkel a szájkaratés kijelentésekkel csak a ruszkibérenc ORBÁN-nak segitenek. könnyebben megvezetheti a hamis békeszólamaival az iskolázatlanabb hiveit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!