Mélyen hallgat a Telex a Magyar Pétert lebarmozó, majd mögé álló jelöltről, pedig új munkatársuk még kommentet is írt

2024. május 05. 13:26

Korábbi lapjánál Dezső András elsőként írt egy Magyar Péterről szóló jelentésről, azóta kiderült, hogy az újságíró a Telexhez igazol, a lap viszont hallgat a Magyar-ügy új fejleményéről, nem tudni, hogy miért.

2024. május 05. 13:26
Protestors Gather In Budapest On The Anniversary Of The 1848/49 Hungarian Revolution - Peter Magyar

Nyitókép: Balint Szentgallay / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Mint ahogy azt a Mandiner is megírta, kiderült, hogy Magyar Péter egyik jelöltje, Barna Judit nem is olyan régen még „nárcisztikus idiótának” tartotta Magyar Pétert, aztán példátlan pálfordulást tett. A jelölt négy héttel ezelőtt még arról értekezett kommentben, hogy szerinte micsoda alávaló színjáték, amit Magyar Péter művel, valamint hogy szerinte Magyar verbális abúzust követett el, ami úgy vélte, gyomorforgató. Aztán mindezek ellenére Magyarék jelöltje lett.

Ezt is ajánljuk a témában

Pedig Barna szerint például „bármi is derül ki erről a baromról, a rajongók tábora nem fog apadni”. De írt olyat is, hogy szerinte „aki egy szemmel láthatóan nárcisztikus idiótát a feleségével szemben véd, ott meg kell szólalni”.

A Telex hallgat az ügyben

A Telex azonban minderről cikkünk írásáig nem számolt be. Pedig mint ismeretes, május végétől a Telexhez igazol Dezső András, aki a HVG-nél gyakorlatilag kegyvesztetté vált (noha éppen Dezső szerezte meg azt a rendőrségi jegyzőkönyvet, amely akkor port kavart a sajtóban, hogy

Magyar Péter lepropagndistázta Dezsőt, szimpatizánsai pedig beleálltak a médiumba.

De emlékezetes az is, hogy a történtek nyomán akkora lett a feszültség a szerkesztőségen belül is, hogy Dezső András és több más, fontos beosztású munkatárs is bejelentette távozását. És itt még nincs vége). 

Ezt is ajánljuk a témában

Érdekes egybeesés az is, hogy miután lapunk közreadta a rendőrségi jegyzőkönyvet, még a nagyobb ellenzéki médiumok is foglalkoztak azzal – kivéve a HVG-t, akik mint fentebb írtuk, a jegyzőkönyv részleteit először megírták. Ráadásul a lapunk által egészében ismertetett teljes jegyzőkönyv nyomán kiderült:

a HVG korábban csak egy letompított változatot közölt a dokumentum alapján.

Például a HVG csak „heves viselkedésről”, „veszekedésről” írt, ami közelebb áll a Magyar Péter által a nyilvánosságban kommunikált verzióhoz. Miközben a jelentést rögzítő rendőr hangsúlyosan kiemelte, hogy „a lakásból folyamatos kiabálást, koppanást, csattanásokat lehetett hallani, ráadásul fokozódó mértékben”.  De a rendőr hivatalosan rögzítette azt is, hogy Varga Judit kiáltását is lehetett hallani: „Engedj el!” A teljes jegyzőkönyvet itt olvashatja el.

Ezt is ajánljuk a témában

Kérdés tehát, hogy miért hallgat a Telex abban a témában, amely ügy előzményének egyik első cikkírója éppen a lap új munkatársa: Dezső András?

Ráadásul a kérdés még fontosabbá válik, ha hozzátesszük: Dezső András maga egyébként az ügyet annyira fontosnak tartotta, hogy még kommentelt is a témában Lakner Dávid posztja alatt az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon (lenti kép). Vagyis a Telex új munkatársa értesült az ügy legújabb fejleményéről, új lapja viszont látszólag semmit nem ír arról. Kérdés: miért?

Dezső András, komment, Forrás: képernyőkép, FB
Fotó: Képernyőkép/Facebook

 

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:08
🍓 ️ ­­­I­g­a­­z­i n­i­­­m­­f­­o­­­m­­á­­­n­i­á­­­k­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
kir2vik
2024. május 06. 09:10
KI A TISZA VIZÉT ISSZA, SAJÁT VIZÉT ISSZA VISSZA!
bajai__
2024. május 06. 07:42
https://telex.hu/belfold/2024/05/05/tisza-part-jelolt-narcisztikus-idiota-palfordulat-magyar-peter A Tisza Párt X. kerületi jelöltje egy hónapja még nárcisztikus idiótának nevezte Magyar Pétert 2024. május 5. – 14:37 Ez a cikk meg 2024. május 05. 13:26.
Skywalker_bp
2024. május 06. 06:50
Mélyen hallgat a debrecen.hu arról, hogy tegnap hosszú évek óta nem látott, vidéki városokhoz mérten brutális méretû politikai tüntetés volt Debrecenben. És az Index sem exponálta agyon a hírt. Vajon miért? Mert a FideszKDNP kormányostul és sajtóávóstul retteg. Ér reszketni méltóztatik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!