Komoly pénzeket nyerészkedik a kormány a rezsiszámlák áfatartalmán!

2022. július 24. 11:40

A Fidesz-kormány komoly pénzszűkében van az uniós források befagyasztása miatt.

2022. július 24. 11:40
null
Ujhelyi István
Ujhelyi István
Facebook

„Komoly pénzeket nyerészkedik a kormány a rezsiszámlák áfatartalmán!

Tizenkét év folyamatos, korlátlan hatalom birtokában igazán nem lenne akkora luxus már a kormánytól, ha őszinte lenne, de legalábbis, ha nem vezetné meg tudatos hazugságokkal a magyar nyilvánosságot. Miközben a Fidesz rendre a magyar emberekről, a magyar családokról és az ő megvédésükről, képviseletükről beszél, aközben a hátuk mögött rendszerint elárulja, becsapja és átveri őket. Így teszi ezt most a rezsicsökkentés csökkentése esetében is, amikor (közpénzből) fizetett hirdetésekben harsogja, hogy még a jelenlegi szorult helyzetben is megvédik a rezsicsökkentést – ami azonban tényszerűen nem igaz. Nemcsak azért, mert a lakosság döntő része hamarosan saját zsebén érzi majd meg, hogy egyszerűen átverték a választások előtti hazug propaganda-szólamokkal, de azért is hazugság, mert a kormány jóval többet tehetne a magyar fogyasztókért, ha nem akarna még ebben a helyzetben is nyerészkedni rajtuk. Mert ezt teszi. Nem is kicsit.

Teljesen világos és nyilvánvaló, hogy a Fidesz-kormány komoly pénzszűkében van az uniós források befagyasztása miatt; amit persze továbbra sem hajlandó egyszerűen és könnyen feloldani a jogállamiság reparálásával és például az Európai Ügyészséghez való csatlakozással. Ha ezt megtenné, jóval könnyebb lenne minden magyar élete, de ehhez alapjaiban kellene megtagadniuk és megváltoztatniuk az államilag koordinált korrupcióra épülő rendszerüket. Ebben a pénzszűkében láthatóan minden egyes forintot igyekeznek megfogni: na persze, nem az oligarchákon és strómanokon, hiszen ők megint kimaradnak minden extra közteherviselésből.

Alig vette észre valaki, de szép sunyiban a rezsicsökkentésen is nyerészkedni próbálnak, hogy minél több bevételük legyen: hiába adott ugyanis az Európai Unió lehetőséget a tagállamoknak az energia esetében is kedvezményes adókulcs bevezetésére, ezzel egyedül a magyar kormány nem hajlandó élni. Igen, jól értik: Brüsszel, amely ellen továbbra is háborút folytatunk és amely a kormány szerint minden rossz valódi oka, lehetővé tette az energiahordozók áfatartalmának minimálisra csökkentését, de ezt a Fidesz szépen elsunnyogja, így jelenleg nálunk van a legnagyobb adóteher a rezsin. Sőt, kapaszkodjanak: a duplájára, illetve hétszeresére növekvő áram-, valamint gáz-ár tulajdonképpen még jól is jön a kormánynak, hiszen a rekordméretű áfa a rekordméretű áron jóval több bevételt jelent, mint korábban. ”

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 134 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. július 26. 08:13
Akkor most elő gyorsan a közgazdaságtan egyik alapvetésével. Az államnak nincs pénze, csak az amit az emberektől beszed és újra eloszt. Tehát a rezsicsökkentés is úgy működik jelenleg, hogy kipótolja a költségvetésből, ami a fizetendő és a piaci ár között van. A költségvetés pedig a mi befizetéseinkből jön össze. Viszont a magánember számára teljesen mindegy hogy az áramért fizet majd 70 forintot 0% Áfával, vagy fizet 55 forintot és 27% Áfa-t. Mivel az energiaszolgáltatók többségi állami tulajdonban vannak az ár pedig hatósági, így teljesen mindegy. Viszon Pisti van itt még két dolog. Ha a kormány ellen kardozó Brüsszelben, akkor azzal a magyar embereket szívató meg, kb mindet, köztük az ellenségeidet, de a szavazóikat is. Ha nem kapjuk meg a pénz miattad, akkor az olyan mintha te nyúltak volna le, de ahhoz meg balfasz voltál, hogy meg tudd tartani. Ha valaha akarsz még a politikában bármit is elérni a Brüsszei terminusod után, akkor legyél te az, aki segített a járandóságunkat visszaszerezni. Te döntesz, momentán a te hajós süllyed.
kukubenko
2022. július 25. 09:37
Köszi. Jó volt.
masikhozzaszolo
2022. július 25. 08:40
Már százszor leírták. Nem Ingatlanadót vezetünk be, a fogyasztást adóztatjuk. Más a tulajdoni szerkezet Nyugaton és nálunk. Nyugaton egy elit kezében van az ingatlanvagyon, nálunk meg a lakosság nagy részének van ingatlanvagyona. Te meg ugye szereted a más pénzét, az ingatlant, a másét is megadóztatnád. A szoci barátod tornáztatta az Áfát le a választási hazugsággal. Aztán meg vissza.
balbako_
2022. július 25. 08:18
És mégis mit gondolsz balfasz, hogy miből veszi az ország horror áron az energiát. Nem az adóból? Így tudják a rezsicsökkentést fizetni. De akkor nézzük, hogy eddig ti ellenzékiek mennyit ártottatok az országnak. Minden szankciót megszavaztatok, még olyat is, ami minket különösen sújtott volna. Óránként feljelentetek minket az EU-ban és minden minket sújtó az országot hátrányos helyzetbe hozó hazugságon - amiknek szellemi munícióit ti adjátok - alapuló elmarasztaló "jelentéseket" lelkesen elfogadtok, aminek alapján tőlünk nekünk jogosan járó pénzeket el akarnak vonni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!