Elbocsátó üzenet Merkelnek

2021. április 15. 11:23

Még soha nem kapott német kancellár a szeptemberihez hasonló rossz bizonyítványt.

2021. április 15. 11:23
Gunter Weißgerber
Gunter Weißgerber
Magyar Nemzet

„Egy kancellár esetében sem volt ilyen eklatáns a különbség igény és valóság, politikai alakítás és eredmények között. Tizenhat év alatt Angela Merkel – szövetségben az egyre aggasztóbb mértékben kormányhű médiával – képes volt arra a négyszeresen bemutatott bűvészmutatványra, hogy politikájával az előző választási kampányokban megígérteknek a tökéletes ellentettjét valósítsa meg. Abból, amit a választási küzdelmekben előzőleg tematizált, semmi sem játszott szerepet az aktuális választásokon. Első, 2005–09-es kancellársága előtt Merkel sokkal élesebb irányvonalat ígért a német jóléti állam újrapozi­cionálásában, mint amelyet az általa leváltott Schröder-kormány az Agenda 2010 reformcsomag keretében – tartós sikerrel – a gyakorlatba ültetett. Szigorú bevándorlási szabályokat is ígért, a szövetségi köztársaság iszlamizációja számára 2005-ig fel sem merült.

Merkel 2015 szeptemberében nyíltan megmondta, hogy a szövetségi köztársaság nem tudja ellenőrzés alatt tartani a határait. (A koronavírus-járvány idején a kormány naponta bebizonyítja a polgárainak, hogy az utolsó centig be tudja hajtani rajtuk, amit az ellenőrzése alatt tart, és büntetőjogilag üldözhet!) Németország 2015–16-os totális baklövése óta Merkel más témákkal igyekszik befolyásolni a választókat, hogy mindenképpen felejtsék azt el. A világ megmentésének jelszavával az ország olyan megterhelésnek van kitéve, amelyet békeidőben éppúgy hanyagságnak, mint felelőtlenségnek kell értékelni. Mindent alárendelnek az éghajlatmentés tényleg vallásosan beállított céljának. A munkahely fogalmának jelentése felszívódott a világ megmentésének nirvánájában. Az autógyártást a piacképtelen elektromos autónak áldozzák be, az energiatermelés átalakításának következménye az áram egész Európában legmagasabb ára, a kutatást is elvágólag állítják – pénzt csak a „helyes” magatartást tanúsító, megfelelő kutatás kap –, a gazdaságot pedig egyre inkább az állam irányítja. A sort csaknem a végtelenségig lehetne folytatni.

A véleménynyilvánítás szabadsága nyomás alatt van. Amennyire túlságosan is a kritikus újságírás világítótornya volt még nem is olyan régen a német média, mára legnagyobbrészt önként befeküdt a kormányvonalnak. A kritikus újságírók fáradságosan tudják fedezni a költségeiket. Aki a kormány sajtóértekezletén túl gyakran tesz fel túlságosan kritikus kérdéseket, azt leprásként kezelik vagy egyenesen úgy állítják be, mint akit Putyin vezérel – még akkor is, ha olyan újságírókról van szó, akik évtizedeken keresztül Putyinnal szemben kritikusan tudósítottak Oroszországból. 2021 Németországában senki, aki a szólás szabadságáért fellép, nincs biztonságban, hogy nem bélyegzik jobboldalinak és fosztják meg egyúttal a kenyérkeresettől. Az NSZK nem az NDK, nem diktatúra. Némely dolgoknak azonban átkozottul rossz az íze és a szaga!

A politikában és a gazdaságban nincsen vákuum. Az Alternatíva Németországnak (AfD) most ott ül, ahol korábban az uniópártok (CDU/CSU) nagy részének biztos helye volt. A soron következő Bundestag-választások előtt a CDU/CSU, az SPD és a Zöldek olyan közlekedőedényekhez hasonlítanak, amelyek alacsony, hozzávetőlegesen ugyanúgy 20-20 százalék körüli szintet mutatnak. Olyan ez, mint a szocializmus: egyenlően osztoznak a szegénységben – ezúttal szavazatszázalékban értve”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2021. április 16. 00:14
Nagy felindulás lehet emögött az írás mögött, nem az újságírás csúcsa, miként a fordítás sem a tolmácsolásé. Hogy a francba képzelte a Herr Skribler, átfogó elemzés az amcsi megszállás és az amcsi kiszolgálása nélkül? Sánta ez az írás, mert még a legjobb elemzés, ez nem az, sem ér egy kupac lószart a megoldás megpendítése nélkül. És igen, Hitler óta nem bíznak semmit a véletlenre, hekkelik az úgynevezett demokráciát rendesen, met mi még úgy tudjuk, hogy a Nép szava Isten szava, de a németek istene csak héberül tud, amerikai akcentussal. Csak azt ne gondolja senki, ha Merkel eltűnik a balfenéken, visszamegy nudizni valamelyik hideg vízű össznémet tó partjára, attól kezdve minden jobb lesz. Tudom, hogy ez itt pont nem a reklám helye, de ha aláírja a szabadkereskedelmi megállapodást az USA -val, ebben az országban is nagyon más világ lenne. Van a cikknek egy lényeglátó megállapítása, méghozzá az, hogy e-autó parasztvakítás / üzleti fogás. Ebben nem téved, jól látja, ezek szerint mégsem ment még el minden német esze füvet legelni.
stain
2021. április 15. 19:32
Ezt sokkal keményebben kell megfogalmazni, mert igaz. Merkelnek legalább két történelmi bűne van. Az egyik, hogy beengedte a migránsokat, a másik, hogy bezáratja az atomerőműveket. Egyiket sem lehet visszacsinálni. A második világháború után Európa még talpra állt. Az eliszlámosodás után nem fog. Az atomerőművek fúrása pedig a zöldségek teljesen logikátlan nyomulásának következménye. Régebben úgy gondoltam, hogy a zöldségeket az olajlobbi pénzeli az atomenergia ellen. Lehet, hogy ez így volt, de most sokkal inkább azt látom, hogy a világ gazdasági újrafelosztásában érdekelt körök pénzelik őket. A csiliárdosoknak az a céljuk, hogy minél nagyobb változások legyenek a világban, mert az új helyzetekben lehet sok pénzt keresni (ld. úgy is mint zavarosban halászás). Az energiaipar az egyik legnagyobb üzlet. Ha ebben ilyen vagy olyan okokból váltosázokat tudnak elérni, akkor ott igen nagy pénzeket lehet kaszálni.
Teréz A Piréz
2021. április 15. 15:10
"jobboldalinak bélyegzik" Tehát Németországban a jobboldali világnézet mint olyan, diszkriminálva van. Demokrácia rulez, íme a Második Német Demokratikus Köztársaság.
Takita
2021. április 15. 13:36
Angela Merkelt egyetlen elv vezérelte: holnap is Angela Merkel legyen Németország kancellárja. Ezért a középen-kormányzás jelszavával egyre-másra elvtelen politikai alkukat kötött,elvi engedményeket tett, és kiürítette pártja eszmei tartalmát. Nehéz örökséget hagy hátra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!