Bezzegnyugati köztévé, 2020

2020. november 20. 21:30

Kiszipolyozod a Földet, te rút polgár, ha egomán módon saját gyereket szülsz.

2020. november 20. 21:30
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„»Hogyan éljünk?« címmel tematikus hét zajlik épp a német közszolgálati tévében; az elképzelés az, hogy a műsorokkal jól körüljárják a legégetőbb problémákat, bemutatva, hogyan lehetne a múlt hibáiból tanulva egy szép új országot-világot felépíteni a koronavírus után. Klassz terv.

Át is tanulmányoztam gyorsan az ARD műsorát, hogy megnézzem, mikor foglalkoznak például a migráció és az integráció kérdéskörével, de úgy tűnik, anyagtorlódás miatt ez kimaradt. Ellenben megnézhetjük a Greta Thunbergről szóló egész estés filmet, megtekinthetünk egy 2034-ben játszódó, »tudományos eredményeken alapuló« ökodrámát, melyben Németország a Nemzetközi Büntetőbíróság előtt felel a globális éghajlattal szemben elkövetett bűneiért (spoiler: a végén el is ítélik az éghajlatváltozás elhárítása terén fennálló kötelezettségeinek megsértése miatt, és az ipari forradalomig visszanyúlóan kártérítést kell fizetnie szén-dioxid-kibocsátásáért – és ismétlem, a film »dráma«, nem szatíra), továbbá hallgathatunk politikusokat vitázni a gendersemleges nyelvhasználatról, valamint eltöprenghetünk a köztévé által feltett úgynevezett »lelkiismereti kérdésen«: »Mi fontosabb számodra? A saját gyerek vagy a Föld erőforrásai?«

Igen, a magyarországihoz hasonló termékenységi rátát felmutató Németországban, amely már az eper leszedéséhez és a dédik ápolásához is emberierőforrás-behozatalra szorul, a köztévé szerint indokolt kis videókban sulykolni a lakosság németül beszélő részébe: kiszipolyozod a Földet, te rút polgár, ha egomán módon saját gyereket szülsz.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
karaulu
2020. november 22. 22:14
A németeknél több évtizede megy a gyerekvállalás háttérbe szorítása. A klímára hivatkozás csak egy újabb ürügy. Korábban a magas életszínvonalukat, az évi kétszeri egzotikus utazásokat, mások a karrierjüket féltették a gyerekvállalástól.
fusi.misi
2020. november 21. 12:06
Aprócska elégtétel, mikor a héten 6:0 ra leszopatták az Übermenscheket a spanyolok.
mokány
2020. november 21. 09:47
Jelenése Könyve / Apokalypse / Apokalipszis / Revelation, szerint : nem lesz idejük megvalósítani minden ötletüket.
Moslékzabáló
2020. november 21. 07:06
Ez az aberráltak és a normálisok között évek óta folyó világméretű háború egyik fontos csatatere. Sajnos az aberráltaknak elég jól állnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!