Az ember felfalja a természetet

2017. november 26. 08:53

Az energia, az ásványi nyersanyagok, az édesvíz, a talaj fogyása, a környezetszennyezés kérdései mellett a klímaváltozás másodrendű jelentőségű.

2017. november 26. 08:53
Szarka László Csaba
Magyar Idők

„Számomra A Föld bolygó nemzetközi éve (2007–2009) című ismeretterjesztő program során állt össze egy hasonló kép. Úgy gondolom, hogy az energia, az ásványi nyersanyagok, az édesvíz, a talaj fogyása, a környezetszennyezés kérdései mellett a klímaváltozás másodrendű jelentőségű. Az emberi tevékenységből eredő szén-dioxid-emisszió túlhangsúlyozása pedig éppenséggel elfedi a lényeget: az ember természetet felfaló tevékenységét, amelynek intenzitása lényegé­ben független a klímaváltozás épp aktuális tendenciájától. Tiszta energia ugyanis nem létezik, úgyhogy az emberi tevékenység környezeti hatása lényegében a felhasznált energia nagyságától függ. Az úgynevezett megújulók többsége a klasszikus energiaforrásokhoz képest annyira nem hatékonyak, így belőlük lehetetlen lenne a fogyasztói társadalom által követelt energiaigényt fedezni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. november 29. 21:44
Nahát éppen ezért sincsen már szükség több emberre. Már így is túl nagy az emberi populáció. Sem további szaporodás, sem bevándoroltatás nem kell. Amennyivel nő az ember- és a háziállat tömeg annyival csökken a vadon élő állattömeg.
liberálzöld.
2017. november 26. 11:54
Már ha a természet hagyja. Valószínűleg előbb pusztul ki az ember, minthogy felfalja a természetet (összezutyálására persze képes). Ha egyetlen baktériumot veszünk és ideális körülményeket biztosítunk neki, akkor e a baktérium utódainak tömege 3 nap után meghaladja a föld tömegét. És mégsem látunk föld méretű baktérium muglit. Mert idővel a mugli bele fullad saját x@rába (tönkre teszi számára ideális környezetet). Így járunk mi is, ha nem figyelünk a környezetünkre. "Az ember felfalja a természetet"
OberEnnsinnen
2017. november 26. 11:01
A globalista Soros-Rotschild-Rockefeller-Baruch-féle uralom a mértéktelen környezetszennyezés bűnözői, a környezetterhelés megoldására ott vannak a választott parlamentek. Aminek anyagi forrásait viszont, a globalizmus, az SRRB-emberek rabolják le az utolsó centig, neokhon-PC terror alatt.
Hóvirágcsempész
2017. november 26. 10:46
Túl sok az ember a Földön .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!