Demokrácia német módra

2017. augusztus 16. 12:15

Az igazság pedig egyszerűen az, hogy Schulz nem óhajtott kamerák előtt, élőben vitatkozni a kényes tényekről.

2017. augusztus 16. 12:15
Ircsik Vilmos
Magyar Idők

„Az SPD elnöke és kancellárjelöltje a két város közös munkássegélyező szervezetének meghívására kampánykörútja során egy többgenerációs jénai lakóotthon kertjében nyugdíjasokkal találkozott, hogy kötetlenül elbeszélgessen velük családról, nyugdíjról, idősgondozásról és a különböző nemzedékek együttéléséről. Aztán kiderült, hogy kötetlenségről szó sincs.

A témákat ugyanis előzőleg az SPD berlini központjának illetékesei közölték az otthont is fenntartó munkássegélyezővel, az pedig körlevélben fordult a lakókhoz, nyomatékosan a menekült- és migránskérdés mellőzésére kérve őket, mivel az »a szervezők szerint nem férne bele a másfél órás beszélgetés szűk keretei« közé.

(...)

Az igazság pedig egyszerűen az, hogy Schulz nem óhajtott kamerák előtt, élőben vitatkozni a kényes tényekről. Hát persze, hiszen szeptember 24-én parlamenti választások lesznek, neki rosszul áll a szénája, és nem lehet kétes kimenetelű verbális csetepatékra pazarolni azt a rövid kis időt. Például arra, hogy miért kap egy új polgár (így hívják hivatalosan a menekülteket) annyi segélyt, mint amennyi egy keletnémet nő nyugdíja 30-40 év munka után.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2017. augusztus 16. 20:03
"Az igazság pedig egyszerűen az, hogy Schulz nem óhajtott kamerák előtt, élőben vitatkozni a kényes tényekről." Ha így van, akkor ott az aktuális miniszterelnök kihívója fél a vitától, nálunk meg az aktuális miniszterelnök.
krotak
2017. augusztus 16. 18:34
Mennyivel szerencsésebbek vagyunk szegény németeknél, akik csak két rossz közt választhatnak... Nálunk van egy JÓ is.
koronaszepe
2017. augusztus 16. 16:43
De az is lehet, hogy Schulz egyszerűen nem foglalkozik nőügyekkel...
zakar zoltán béla
2017. augusztus 16. 13:17
Jó a tolla...Ircsik ír.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!