Március 15-én tapsolunk, nem bekiabálunk, érted?

2016. március 18. 14:37

"Amikor Emil Boc polgármester kedvesen szembemosolyogva az ünneplő magyarokkal azt mondta: büszke arra, hogy egy kolozsvári Oscar-díjat kapott, "akkor is, ha magyar, a tömeg pedig megtapsolta."

2016. március 18. 14:37
Fall Sándor
Főtér

"Amikor Emil Boc polgármester kedvesen szembemosolyogva az ünneplő magyarokkal azt mondta: büszke arra, hogy egy kolozsvári Oscar-díjat kapott, »akkor is, ha magyar«, a tömeg pedig megtapsolta. (...)

Miközben Kolozsváron civilek akcióznak, perelnek, próbálják a rendelkezésükre álló eszközökkel kivívni a többnyelvű városnévtáblákat, mert az érdekvédelmi szervezet a kiállással, a képviselettel, a kiharcolással, van elfoglalva, az ügyvezető elnök amiatt fintorog, hogy »egy bátor mélymagyar« merészeli bekiabálással megzavarni az ünneplő »magyar embereket« éppen mosolyogva szembeköpő Emil Boc megtapsolását.

Pedig március 15-én Kolozsváron  döbbenet, ugye?  az a bekiabáló »mélymagyar« volt az egyetlen, aki kiállt és képviselt, éppen azt, aminek a kiharcolásával az érdekvédelmi szervezet 26 éve kampányol veszettül  és eredménytelenül. Aki miatt az ügyvezető elnök szerint »mindannyian« szégyellték magukat, az az egyetlen »mélymagyar« mert megszólalni, és alázott porrá kiállást, képviseletet és kiharcolást."

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szkeptikus
2016. március 18. 19:23
"az egyetlen „mélymagyar” mert megszólalni, és alázott porrá kiállást, képviseletet és kiharcolást." Bánffy Miklós, Bethlen István kormányában külügyminiszer, az "Egy erdélyi gróf emlékiratai" könyvében írja, hogy példaértékűnek tartja hogy a franciák az 1870-es háborúban elvesztett Elzász-Lotaringiával kapcsolatban kiadták - és be is tartották - a jelszót: "Y penser toujours, n'en parler jamais" (mindig gondolni rá, sohasem beszélni róla) és majdnem 50 évvel később vissza is szerezték. Kiharcolni valamit csak akkor lehet, ha mi vagyunk az erősebbek, vagy erős szövetségeseink vannak.
Dénia
2016. március 18. 18:44
Jól van, jól van. Azért mégiscsak a magyar nemzeti ünnepen szólalt fel a polgármester úr, egy bazinagy nemzeti színű kokárda elé állva. És melyik jobb? Ha azt mondja, hogy büszke rá akkor is, ha magyar, vagy ha szépen pc módon és diszkréten nem tesz említést a polgártárs nemzeti hovatartozásáról, mert az ugyebár nem számít és inkább tegyen úgy, mint ha nem is létezne.
Energetikus
2016. március 18. 15:51
http://www.kronika.ro/kultura/oscar-dij-egy-kolozsvari-szinesz-kezeben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!