A néppártosodás rögös útján

2015. október 11. 11:55

Egy államférfira emlékezünk ma – ezzel az üzenettel lepte meg Facebook-követőit a Jobbik alelnöke, Szávay István október 6-án. Azonban nem az aznap elhunyt Göncz Árpádra gondolt a radikális képviselő, hanem Gömbös Gyuláról emlékezett meg.

2015. október 11. 11:55
Lakner Dávid
Magyar Nemzet

Egy államférfira emlékezünk ma – ezzel az üzenettel lepte meg Facebook-követőit a Jobbik alelnöke, Szávay István október 6-án. Azonban nem az aznap elhunyt Göncz Árpádra gondolt a radikális képviselő, hanem Gömbös Gyuláról emlékezett meg oldalán, méghozzá egy Marschalkó Lajos-idézettel, melyben a szélsőjobboldali újságíró az egykori kormányfőt dicsőítette. A fentebb említett meglepetés pedig szintén megvolt, a Jobbiktól is jobbra sorolt Tián Pál például »Ez szép, Pista! Mégis rendben vagy!« kommenttel reagált a megemlékezésre. A Jobbik-alelnök válaszában közölte, jólesik neki Tián elismerése.

Valóban kellemes, ha dicsérik az embert, hát még az olyan nehéz időkben, amikor a pártvezetés keményen nyesegeti a vadhajtásokat, és a sajtóban írtak kapcsán nem győzi hangsúlyozni, hogy Tián nem volt tagja a pártnak, sőt 2012 óta minden kapcsolat megszakadt közte és Vona Gábor között. A fajvédelemtől induló és Hitler hatalomra kerülését az elsők közt üdvözlő Gömbös ezek szerint belefér a mérséklődő irányba. (...)

Vona igazodási kényszere mellett egyébként látható, hogy az antibolsevizmus készteti arra a máskor a XXI. század pártjának nevezett Jobbik képviselőit, hogy autokratákat vagy mások ellen uszító újságírókat, szerzőket magasztaljanak fel. Épp, mint baloldalon, ahol az antifasizmus lesz mentség sok mindenre. Példakép pedig akadna, keresztény és antifasiszta is: például Boldog Salkaházi Sára, aki zsidókat bújtatott, hogy ezért ’44 karácsonya után a Dunába lőjék a nyilasok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyetmondok
2015. október 11. 22:42
Azért sokan bíztak Gömbösben. Illyés Gyula állítólag azt mondta neki, hogy de azért a magyar arisztokráciát ugye felkötjük a püspökök beleire.
Karbantartó9
2015. október 11. 19:57
A ságvári endre iskola nyári névváltoztatása mellett érvelő cikkedet hol találjuk?
Senye Péter
2015. október 11. 18:58
Gömbös rövid ideig volt meghatározó tényezője a magyar politikának. Csak annyira, mint szobrának felrobbantása az ellenállásnak.
katus
2015. október 11. 17:38
a Fidesz kormánytag Czomba Sándor jó kapcsolatot ápol a Jobbikból kirúgott Bertha Szilviával és Tián Pállal ebbe a körben tartozott még Kiss Róbert exgárda kapitány is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!