Csoportos nemi erőszakért ítélték el – Robinho szerint viszont azért küldenék börtönbe, mert fekete

2024. március 19. 19:11

A Real Madrid és a Manchester City egykori játékosa szerint amennyiben fehér embert vádoltak volna meg helyette, más ítélet született volna az ügyben.

2024. március 19. 19:11
Johannesburg, 2010. június 28.
ROBINHO brazil labdarúgó ünnepli gólját a johannesburgi Ellis Park Stadionban 2010. június 28-án, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntõjének Brazília-Chile mérkõzésén. (MTI/EPA/GEORGI LICOVSKI)

Nyitókép: MTI/EPA/GEORGI LICOVSKI

Az egykori brazil csodagyereknek kikiáltott Robinhót kilenc év börtönre ítélte az olasz bíróság, mert a vád szerint 2013-ban, még az AC Milan játékosaként barátaival leitatott és megersőzakolt egy albán nőt egy szórakozóhelyen. A labdarúgó azzal védekezett, hogy az aktus a nő belegyezésével történt, de az olasz bíróság másként ítélte meg a helyzetet.

A labdarúgó azonban mégsem vonult börtönbe, és úgy tűnik nem is szerepel a tervei közt, ugyanis Brazíliában tartózkodik, és a dél-amerikai országnak nincs Olaszországgal kiadatási egyezménye.

 Az ügyet jelenleg a brazil Legfelsőbb Bíróság vizsgálja, ezért lehet, hogy Robinho otthon fogja leülni a büntetését. A játékos szerint azonban igazságtalanul ítélték el, és állítása szerint ártatlanságát képes is bizonyítani. 

„Igazságtalanul ítéltek el Olaszországban olyan dologért, amit nem követtem el. És ezt bizonyítékokkal tudom igazolni. Négy évet húztam le Olaszországban, és belefáradtam a rasszista történetekbe. Sajnos ez a mai napig probléma az országban.

Ugyanazok az emberek ítéltek el, akik semmit nem tesznek a rassizmus ellen. Ha egy fehér embert vádoltak volna meg hasonlóval, teljesen más lett volna a végkifejlet”

– idézi a 24. hu a labdarúgót. 

A pályafutása elején csodagyereknek kikiáltott labdarúgó volt a Real Madrid, a Manchester City és az AC Milan játékosa, és100 alkalommal lépett pályára brazil válogatott mezében, 2020-ban vonult vissza, utolsó klubja a Santos volt.

Robinho nem az egyetlen dél-amerikai labdarúgó, akit nemi erőszakkal vádoltak vagy ítéltek el – nemrég Argentínában lett botrány azt követően, hogy egy sportújságíró hölgy feljelentette a Vélez Sarsfield négy labdarúgóját, mert szavai szerint „szexuálisan bántalmazták”, de ott van a Barcelona egykori klasszisa, Dani Alves ügye, meg még jó néhány történet a labdarúgás világából

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­ö­g­­­ö­­s­­­ ­l­á­­n­­­y­o­­k­­ ­v­­­á­r­­n­a­­k­ ­­­r­­á­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Robi54
2024. március 20. 15:35
Szemét bűnöző,a négersége mögé bújik.
Patika
2024. március 20. 04:34
Nocsak, arrafelé is dúl a cigányság hivatkozási alapja?
nakatomi
2024. március 20. 00:53
"Robinho szerint azért küldenék börtönbe, mert fekete" Ismerős érvelés: "Azé' mer' cigány vagyok?"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!