Német gázstratégia: Az idősek töltsék a telet Mallorcán

2022. május 16. 11:49

Természetesen az egész német társadalom azon gondolkozik, miképp is lehetne kiváltani a csúnya orosz gázt, mit is lehetne tenni egy esetleges gázhiány esetén? Zseniális, igaz nem önzetlen ötlettel állt elő a Független Utazási Irodák Szövetségének elnöke, aki azt javasolja, hogy a nyugdíjasok télen utazzanak melegebb tájakra, hogy spóroljanak az energiahordozókkal.

2022. május 16. 11:49
null
Matus Tibor
Matus Tibor

Németország természetesen aggódik a gázbojkott miatt. Már számos javaslat született az energiatakarékosságra, miképp is lehetne túlélni a következő nagy energiaigényes őszi-téli szezont. Észak-Rajna-Vesztfália gazdasági minisztere, Andreas Pinkwart (FDP) például el tudná képzelni, hogy több millió alkalmazott otthonról végezze a munkáját, hogy ne kelljen annyira fűteni az irodákat.

A legszokatlanabb javaslat valószínűleg a Független Utazási Irodák Szövetségének (VUSR) elnökétől, Marija Linnhofftól származik.

Javaslatát megfelelően átgondolta, így azzal érvelt, hogy sok idős polgár szívesen ott töltené a telet. Szerinte sokkal több állampolgár élne ezzel a lehetőséggel, ha a szövetségi kormány például 500 eurós támogatást fizetne az ilyen utazásokért. Márpedig a nyaralásuk alatt lekapcsolhatják az otthoni fűtést" – mondta Linnhoff, majd hozzátette:

Tulajdonképp miért is ne? Még az is lehet, hogy a német kormány mindezt átszámolja, és kihozzák azt az eredményt, hogy a támogatás nemzetgazdasági szinten is pozítív eredménnyel jár. Így, Linnhoff szerint is az utazások megfizethetőkké válnának, mivel egy ilyen 50 napos mallorcai kiruccanás meghirdetett ára jelenleg körülbelül 1300 euró személyenként. Ez magában foglal egy középosztályú szállodában félpanziós ellátást és a repülőjegyeket. Félpanzió nélkül egy ilyen utat akár ki lehetne hozni 950 euróból is.

Innen már csak egy lépés, hogy a melegebb tájakon ott is hagyják a nyugdíjasaikat, és helyettük életerős, szakképzett fiatal munkáskezeket hozzanak be.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gentry69
2022. június 11. 11:16
Ambrózy, Kurtz (is) fetrengenek a röhögéstől...
Ízisz
2022. június 11. 11:16
Z Alig várják a nyugdíjasok, hogy több hónapra elutazva, az imádott migránsaikra hagyják az ingatlanjaikat, hogy azt felügyeljék és öntözzék a virágaikat...
fatman
2022. május 21. 01:52
ezért tart itt Európa... hülyékkel vagyunk körülvéve...
kailniris
2022. május 18. 11:34
Vagy kint a sivatagban a dűnék között.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!