Szakértő mondta el, mit jelent hazánk számára az EP migrációs paktuma

2024. április 11. 08:57

Bakondi György szerint veszélyes döntést hozott az Európai Parlament.

2024. április 11. 08:57

Nyitókép: AFP/ Yassine Gaidi

 

Az Európai Parlament (EP) által szerdán elfogadott migrációs paktum súlyos beavatkozás Magyarország belső ügyeibe, a magyar szuverenitásba – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a TV2 Mokka című reggeli műsorában csütörtökön. Bakondi György kiemelte:

a magyar kormány 2015 óta a leghatározottabban ellenállt a kvótarendszer bevezetésének.

A belbiztonsági főtanácsadó megerősítette: Magyarország fenntartja a korábban bevezetett határőrizeti rendszerét, és fenntartja azt az álláspontját is, hogy a rendszer csak akkor hatékony, ha a menekültkérelmeket az Európai Unió határain kívül kell benyújtani. „Ezt a két elemet az EP minden erőfeszítésünk ellenére figyelmen kívül hagyta” – jegyezte meg, hozzátéve: az elfogadott menekültügyi paktum a magyar embereknek nem jó, veszélyt jelent az ország és az unió más államainak belső biztonságára is.

Bakondi György elmondta: az EP által szerdán elfogadott európai uniós migrációs és menekültügyi paktumról szóló rendelet az európai állam- és kormányfők tanácsa elé kerül, ahol szavaznak a dokumentumról és megkezdődött a végrehajtási rendeletek kidolgozása. Úgy véli, hogy a június 9-ei európai parlamenti választáson az illegális migráció, annak megoldási formái és súlyos negatív következményei jelentős politikai szerepet kapnak majd, vagyis az európai polgárok döntése a mostanitól eltérő, más összetételű parlamentet és bizottságot eredményezhet.

Ekkor talán mód lesz arra, hogy a most elfogadott rendeletet és annak végrehajtási szabályait felülvizsgálják”

– fogalmazott.

A belbiztonsági főtanácsadó beszámolt arról is, hogy idén meghaladta a nyolcszázat a magyar hatóságok által elfogott határsértők száma, és 22 embercsempész ellen indítottak eljárást. Ez a szám alacsonyabb a tavaly ilyenkor rögzített adatnál. Azt mondta: a bűnbandák áttelepültek a boszniai, horvátországi határ térségébe, a fő irány már nem Magyarországon keresztül vezet, azonban nem lehet kiszámítani, hogy az elfogadott menekültügyi paktum hatására milyen útvonalmódosulás lesz. A helyzetet folyamatosan figyelemmel kísérik – erősítette meg Bakondi György.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­ö­g­­­ö­­­s­­­ ­­l­­­á­­­n­y­­­o­k­­­ ­v­­­á­­r­­­n­a­k­ ­­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
atti64
2024. április 11. 13:52
EZEKET A BÜSSZELI PATKÁNYOKAT A HAJUKNÁL FOGVA HUZNÁM A FRONTRA VAGY A NO-GO ZONÁKBA OTT KELLENE ÉLNETEK !!!!!!!!!!!!MIKOR URSULAT BASZNÁK VAGY 30AN ÉJSZAKA AKKOR ÉSZBE KAPNA A PICSA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
istvanpeter
2024. április 11. 12:44
Amennyiben még a migrációs paktum is működni fog, szinte teljesen biztos, hogy a kvázi nyugat és észak európai államok legkésőbb a század végére el fognak tűnni és iszlám kalifátus lesz a helyükön, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a fehér emberek rabszolgák lesznek, vagy tejesen kiirtják őket. Egyébként ugyan ezen időpontban már egész világon a muszlim népesség lesz túlsúlyban.
Mandarin-888
2024. április 11. 11:25
Nem csak Bakondi György szerint veszélyes döntés, hanem az európai lakosság hatalmas többsége szerint, ezért nyomták le mindenki torkán még a választások előtt, a gyávák.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!