Az Európai Parlament Oroszországnak üzent, Magyarországot is belekeverte

2024. április 26. 11:22

Az EP-képviselők többsége szerint nem szabad elismerni az oroszországi választások eredményét, és csalódottak, amiért Orbán Viktor gratulált Vlagyimir Putyinnak.

2024. április 26. 11:22
null

Nyitókép: AFP/Gavriil Grigorov

Az uniós tagállamoknak és a nemzetközi közösségeknek nem szabad elismerniük a márciusi oroszországi választások eredményét, amely Vlagyimir Putyint hirdette ki győztesnek – egy erről szóló állásfoglalást fogadott el az Európai Parlament, amely szerint a választási folyamat nem volt szabad és tisztességes, a hatóságoknak a bohózatszerű előadással egyetlen céljuk volt, hogy megteremtsék az orosz elnök legitimitásának látszatát.

Az Európai Parlament sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök úgy döntött, eltér az uniós állásponttól, és gratulált Putyinnak az újraválasztáshoz

– írja az ukrán Korrespondent.

Az EP baloldali többsége egyébként sem unatkozott a napokban, hiszen a plenáris ülésén a képviselők elfogadták a magyar jogállamiság helyzetével foglalkozó legfrissebb állásfoglalást. A dokumentum előterjesztésében részt vett a momentumos Cseh Katalin és a párt elnöke, Donáth Anna is.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. május 01. 09:54
A csüngőhasú Putlerhez van bekötve…🤮🤮🤮
olasztelek63
2024. április 27. 10:27
Annak idején Bidennek is gratulált. Ahol nem voltak kisebbek a csalások.
kukasmacska
2024. április 26. 18:22
Az Európai Parlament sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök úgy döntött, eltér az uniós állásponttól, Nincs "uniós álláspont", az EP elfogadott egy határozatot, ami nem kötelez senkit semmire.
Csigorin
2024. április 26. 17:26
meg jo hogy zelenszkivel szemben ilyen fel se merul, ott abban az idealis demokraciaban nem tartanak valasztast, igy nincs mihez gratulalni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!