Putyin hálózatával szemben hirdet kampányt Von der Leyen

2024. április 08. 08:40

Az Európai Bizottság vezetője folytatná az eddigi pozíciójában, Athénban kampányát is elkezdte.

2024. április 08. 08:40

Nyitókép: Thierry Monasse/Getty Images

 

„A mi egyesült és békés Európánkat belülről és kívülről is kihívások érik” – jelentette ki Ursula von der Leyen Athénban. Az Európai Bizottság elnöke a görög jobboldali Új Demokrácia párt rendezvényén szólalt fel, ami az Euractiv szerint egyben 

Von der Leyen európai választási kampányának a nyitánya is volt.

Az Európai Néppárt támogatását élvező Von der Leyen Athénban arról is beszélt: „Oroszország nem csak Ukrajnát akarja a föld felszínéről eltörölni. Oroszország agressziója szélesebb körű: hibrid támadásokat indít Európa ellen évek óta. Legyen szó kibertámadásokról, a közösségi média manipulációjáról vagy a migránsok felhasználásáról”.

A Bizottság elnöke azt is kifejtette: 

„Putyin barátai itt Európában” megpróbálják átírni a történelmet és foglyul ejteni a jövőt,

 „akár populisták vagy demagógok álarcában”.

Von der Leyen a német AfD-t, a francia Le Pen-féle mozgalmat és a lengyel Konföderációt nevezte meg ilyen szereplőkként. „A nevek különbözhetnek, de a céljuk azonos: az értékeinken taposnak és foglyul akarják ejteni a jövőnket.” A német politikus azt ígéri, most majd vissza fogják verni ezeket a támadásokat.

Ursula von der Leyen hangsúlyozta, hogy Európában fokozni kell a védelmi együttműködést,

 a gazdasági versenyképességet, és továbbra is támogatásáról biztosította a Green Deal névre hallgató nagy zöldpolitikai fordulatot.

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­ö­­­g­ö­­­s­­ ­­­l­­á­­n­­y­­o­­k­­­ ­­­v­­á­­r­­n­­a­­­k­­ ­­­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­𝗡
néhai Ch.Pilot
2024. április 12. 01:34
Ennyi hazugságot egy beszédben! Éppen, hogy Ukrajna von den Leyenék akarják átírni a történelmet. Meg megismételni is. Oroszország megtámadásával - mert erre készülnek, ezt magyarázzák meg előre - ismét kirobbantanak egy világháborút. csak most nemcsak az egykori Németország (ma: Schwulland), hanem egész Nyugat-Európa náci.
rasdi1
2024. április 08. 20:49
Lehet, sőt biztos, hogy Putyinnak is van hálózata. De biztos, hogy messze eltörpül az USA többszörös "hálózata" mellett. Mert nem csak a közvetlen állami hálózatot, hanem az un. "civil" hálózatot is figyelembe kell venni. Az idegen, EU-n kívüli irányító központokból vezérelt hálózatok mindegyikét le kell(ene) építeni. Ha ilyen törekvés volna érzékelhető az EU-ban (aminek elsődleges velejárója volna a HATÁROK VÉDELME minden illegális belépés ellen), talán még valamilyen föderációs törekvés is elviselhető volna.
EX_Terminator
2024. április 08. 15:10
Itt egy ellenség van ti utolsó aljas korrupt gazemberek! TI ÉS AZ AZ ELMEBETEGSÉG AMIT NYÍLT TÁRSADALOMNAK HÍVTOK. (szemközt köpi)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!