Az USA válaszcsapást indít Irán ellen, ha megtámadja Izraelt

2024. április 11. 12:45

Amerikai sajtóhírek szerint Irán napokon belül csapást mér Izraelre.

2024. április 11. 12:45

Nyitókép: JONATHAN ERNST / POOL / AFP

Az USA nem zárja ki, hogy közös válaszcsapást indít Irán ellen, ha megtámadja Izraelt – olvasható a Times Of Israel cikkében. Az Egyesült Államok segíteni fog Izrael védelmében, ha Irán vagy valamelyik megbízottja megtámadja – nyilatkozta egy amerikai tisztségviselő, aki szerint Joe Biden elnök korábbi ígérete, miszerint az USA „vasszigorúan” támogatja Izrael biztonságát, nem jött váratlanul. 

Ezt is ajánljuk a témában

A tisztviselő szerint ha a támadásban rakéták és drónok is részt vesznek, az amerikai erők segítenek azok lelövésében, illetve elmondta azt is: az USA nem zárta ki, hogy közös választ indít Izraellel, ha a zsidó államot Irán vagy annak megbízottjai támadják meg.

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­ö­­­g­ö­­s­­­ ­­­l­­á­­n­y­o­k­­ ­v­á­­­r­­n­­a­­­k­­ ­r­­á­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Tommaso
2024. április 13. 18:37
victory azt állitja, a lexikonok és történelemkönyvek mind hazudnak erről a sikeres izraeli hadműveletről. victory nagyon szégyelli a tudatlanságát és ezért nem akarja elismerni, hogy (legalábbis a Köze-Kelet történelmében) fájdalmasan tájékozatlan. Ez már BETEGES !!!! --------------------------- "Az Opera hadművelet az Izraeli Légierő bombatámadása volt a Bagdad melletti, atomfegyverekbe szánt plutónium előállítására francia segítséggel épülő, Osirak elnevezésű atomreaktor ellen, 1981. június 7-én. A majdnem kész atomreaktort még hasadóanyagokkal való feltöltése előtt sikerült megsemmisíteni, ezzel megakadályozva a Szaddám Huszein vezette Irakot atomfegyverek előállításában. A reaktort nem építették újjá... A bombázásban tíz iraki katona és egy francia technikus vesztette életét, az izraeli repülőgépek, a csapást mérő nyolc F–16-os, a pilótáik" és a kíséretet adó hat F–15-ös veszteségek nélkül hazatértek." / Wikipedia /
Tommaso
2024. április 13. 18:36
16:50 Butuka Patika még sosem hallott katonai szövetségesekről
Tommaso
2024. április 13. 18:35
Az iszlamista HAMASS állatias kegyetlenséggel tömegmészáról, és a zsidók kiirtása után az európai keresztényeket és ateistákat veszi célkeresztjébe, azaz A MAGYAROKAT. IZRAEL-nek viszont kétségtelenül hibájául róható fel az, hogy sem az 1948-as, sem az1967-es, sem az 1973-as győzelme után nem számolta fel a megsemmisitésére fölesküdött terrorizmust.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!