Az ukránok állítják: két állam kivételével mindenki támogatja a NATO-csatlakozásukat

2024. április 08. 09:55

Ukrajna miniszterelnök-helyettese szerint csupán az Egyesült Államok és Németország akadályozza meg a NATO meghívását, a többi szövetséges támogatja ezt a forgatókönyvet. A magyar álláspont viszont nem támasztja alá a szomszédos ország optimista hozzáállását.

2024. április 08. 09:55
null

Nyitókép: AFP/Olivier Douliery

Ukrajna NATO-ba való meghívását a szövetség két országa, az Egyesült Államok és Németország nem támogatja – jelentette ki Olha Stefanishina a Korrespondent tudósítása alapján.

A meghívás formátumát maga Ukrajna javasolta a NATO-csatlakozás jogi garanciájaként. Abszolút minden szövetséges támogatja ezt a döntést, kettő kivételével

– mondta az európai és euroatlanti integrációért felelős ukrán miniszterelnök-helyettes.

Hozzátette: amióta ez nyilvánosságra került, a két ország megpróbál több figyelmet fordítani szkeptikus szövetségeseire, például Magyarországra és Szlovákiára, de valójában az Egyesült Államok és Németország álláspontja a kulcs.

A fenti állítással szemben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a napokban éppen arról beszélt, hogy a NATO kezd átlépni olyan vörös vonalakat, amelyeket eddig minden tag egységesen tiszteletben tartott.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­­d­­­ö­g­­ö­­­s­ ­­l­­­á­­n­­y­­o­­­k­­­ ­­­v­­á­r­­­n­­a­k­­ ­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
2024. április 08. 15:51 Szerkesztve
India és Kina a kettö. Oroszok meg a harmadik. A nagy Észtország velük van.
Akitlosz
2024. április 08. 15:38
Nem kijelenteni kell, hanem szavazni és akkor minden kiderül.
koronaszepe
2024. április 08. 15:11
Orbán jóformán elsőként állr ki Ukrajna NATO tagsága mellett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!