Dobrev Klára szerint Magyar Péter „felelőtlen”

2024. május 06. 13:07

A Gyurcsány-párt EP-listavezetője abban egyetértett Tüttő Katával, hogy „Orbán Viktor rendszerét csak koalícióval lehet lebontani”.

2024. május 06. 13:07

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Páros interjút adott az Indexnek Dobrev Klára, a DK-, és Tüttő Kata az MSZP EP-listavezetője. 

A két politikusnő abban egyetértett, hogy Orbán Viktor rendszerét csak koalícióval lehet lebontani, úgy vélik, 

a baloldalon létrejött szövetség képes erre”.

De a beszélgetés során arra is kitértek, hogy az együttműködés lehetőségét mindig nyitva kell hagyni, de még nem egyértelmű számukra, hogy Magyar Péter valójában mit is akar. 

Arra a kérdésre, hogy „Magyar Péter ellenség, ellenfél, vagy a későbbiekben még lehet potenciális partner”, Dobrev Klára azt felelte, „egyetlen ellenfelünk van: Orbán Viktor rendszere. 

Mindenki más potenciális szövetséges, aki Orbán Viktor rendszerét le akarja váltani”.

Tüttő Kata az elhangzottakhoz hozzátette, „azt a rendszert akarjuk lebontani, ami egy nemzeti színekbe burkolt pénzszivattyú, és arra jött létre, hogy a közös vagyonunkat, a közös pénzünket magánvagyonokká alakítsa”

Karácsony Gergely jelenlegi helyettese arra is felhívta a figyelmet, hogy „a baloldalon most létrejött egy szövetség, amely képes lebontani ezt a rendszert. 

De az még kérdés, hogy Magyar Péter is lebontani akarja-e ezt a rendszert”

 – jegyezte meg.

Dobrev „nagyon mérges” Magyar Péter lépései miatt

Dobrev Klára kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy „Magyar Péter pártja sikeres ellenzéki polgármesterekre indul rá, és 

veszélyezteti, hogy a Fidesztől polgármesteri pozíciókat nyerjünk el”. 

A Gyurcsány-párt EP-képviselője ezután kijelentette, „ezért nagyon mérges vagyok, mert 2019-ben az ellenzéki közösség legnagyobb sikere volt, hogy önkormányzati szinten több mint hárommillió embert szabadítottunk fel a Fidesz uralma alól”.

„Ezek az önkormányzatok mostanra már bizonyítottak. (...) 

Rendkívül felelőtlen hozzáállás kockáztatni, hogy ezeket a polgármesteri pozíciókat visszaszerezze a Fidesz.

 Ráadásul tényleg megkérdőjelezi, hogy Magyar Péter az Orbán-rendszert akarja-e leváltani” – húzta alá Dobrev Klára.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:48
🍓 ️ ­­I­­g­­a­z­i n­­i­­­m­­­f­­o­m­á­­­n­­­i­­­á­­k­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Dunhill67
2024. május 06. 22:01
"A két politikusnő abban egyetértett, hogy Orbán Viktor rendszerét csak koalícióval lehet lebontani, úgy vélik, a baloldalon létrejött szövetség képes erre”.....14 éve állandóan összefossátok magatokat UGYANAZZAL A LEVITÉZLETT GARNITURÁVAL....és a fasorban sem vagytok (hála az égnek:)
nempolitizalok-0
2024. május 06. 17:04
"....és arra jött létre, hogy a közös vagyonunkat, a közös pénzünket magánvagyonokká alakítsa”. Gyurcsányhoz hogy is kerültek az aluminiumipar zászlóshajói? Tüttő, nem tudod? MSZMP, rablóprivatizáció, mond neked valamit?
KBA98
2024. május 06. 16:58
Az Apró klán mióta világ a világ mindig jóllétben élt és nem dolgozott! Most is így van legfeljebb annyi a változás, hogy Feri főz! Viszont annyi gyilkossággal a hátuk mögött nagyon vastag bőr kell még ennek a nőnek is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!