Eldőlt: Szlovákia Magyarország oldalára áll 18 országgal szemben

2024. március 22. 10:04

A magyar és a szlovák kormány sem vesz részt Csehország tervében, melynek keretében 800 ezer lőszer kerülhet Ukrajnához EU-n kívüli országoktól beszerezve.

2024. március 22. 10:04
null

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

Magyarország mellett Szlovákia sem vesz részt a cseh lőszer- és fegyvervásárlási tervben – erről ír a nemzetközi sajtó, például a The Washington Post.

A V4-ek külügyminiszterei Prágában vitatták meg a csehek forgatókönyvét, amelyben az Európai Unión kívüli országoktól szereznének be lőszereket Ukrajnának. Csehország 800 ezer lövedék megvásárlását reméli, melyeket júniusban kaphatnának meg az ukránok.

A kezdeményezéshez eddig sajtóhírek alapján 18 ország csatlakozott, köztük Lengyelország, ám a V4-ek találkozóján Magyarország és Szlovákia is világossá tette álláspontját, hogy nem változtat eddigi véleményén, és továbbra sem szállít fegyvert Ukrajnába.

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban Brüsszelből azt mondta, minél több békepárti politikust kell küldeni az Európai Parlamentbe, és meg kell állítani a háborús pszichózist.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. március 23. 09:18
De gondolom csak hibátlan jogállamoktól lehetne beszerezni a skullót ugye? Vagy most már szabad diktátorokkal is tárgyalni? Gondolom az ottani közbeszerzést sem kell megvárni ugye? Meg az sem baj, hogy gyerekmunkával készül. Mindegy, csak ruszkit lehessen ölni vele.
balbako_
2024. március 22. 17:49
Oké Robert!
KBA98
2024. március 22. 17:29
Örülök, hogy így alakult!
Kovács Ubul
2024. március 22. 15:05
Putyin utasítása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!