Drágább lesz a büntetés, ha a vezetés közbeni telefonozáson kap a rendőr

2024. március 06. 19:49

Csírájában fojtanák el a vezetés közbeni mobilozást.

2024. március 06. 19:49
Texting and driving.

Nyitókép: Getty Images/Jordan Siemens

***

A vezetés közbeni telefonhasználat rendkívül balesetveszélyes szituációkat eredményezhet. Ezen szeretnének most változtatni az olaszok. A korábbi tervek szerint bevonták volna azon sofőrök jogosítványát, akiket két éven belül kétszer is mobilozáson kapnak, azonban a növekvő esetszámok miatt még szigorúbb törvénymódosításokat hoznának – írja a Velvet.

Ezek alapján már az első jogsértést követően elvennék a jogosítványt, méghozzá nem kevesebb, mint hét hónapra. 

A szabálytalanság mellé pénzbírság is járna. Először 250-1000 euró (98 ezer - 393 ezer forint) lenne a büntetés, visszaesőknél azonban már 350-1400 euró (137 ezer - 550 ezer forint). Az olasz törvényjavaslat ékes példája, hogy Európa-szerte egyre szigorúbb szabályokat vezetnek be az országok azzal a céllal, hogy növeljék az utak biztonságát és csökkentsék a halálos kimenetelű balesetek számát.

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:12
🍓 ️ ­­A­ ­d­­ö­­g­­ö­s­­­ ­­l­­­á­­n­­­y­­­o­­­k­­­ ­­­v­á­­r­­n­­a­­­k­­ ­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
zsocc44
2024. március 14. 15:30
Bizony, bizony! De az autókba szerelt tepsi méretű tableten a menüben keresgélés az már alapfelszereltség. A CarPlay kirakja a telefon alkalmazásait és már nem is kell a telefont kézben tartani.
Osztap_Bender
2024. március 11. 18:51 Szerkesztve
Addig, amíg nem veszik el a telefonáló vezetői engedélyét, méghozzá örökre és nem kobozzák el azonnal a járművet, amit vezet, nem lesz rend. Példát kell venni a labancokról. Ők már nagymértékű sebességtúllépés esetén elkobozzák a járművet. Csakis a drákói szigorúság használ már hazánkban a szabályszegések ellen. Ragyás teljesen fellazította az állampolgári fegyelmet, ideje elkergetni és épeszű belügyminisztert találni helyette, aki valódi munkára kötelezi rendőreit.
atti64
2024. március 07. 12:52
MAGYARORSZÁGON IS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!