Deepfake pornóbotrányba keverték Giorgia Melonit

2024. március 20. 16:54

Olaszország miniszterelnöke 100 ezer eurós kártérítést követel, miután deepfake pornóvideókat töltöttek fel róla az internetre.

2024. március 20. 16:54
Marco Marsilio's Closing Rally For The Electoral Campaign For The Regional Elections In Abruzzo

Nyitókép: Marco Zac / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Melonit ábrázoló deepfake-videók készítésével gyanúsítanak egy 40 éves férfit, de nyomozás folyik a férfi 73 éves apja ellen is. A rendőrség közlése szerint úgy találták meg őket, hogy lenyomozták a videók közzétételére használt mobilkészüléket – számolt be a BBC News.

A deepfake olyan kép vagy videó, ahol egy személy arcát digitálisan hozzáadják egy másik személy testéhez. Az elmúlt években egyre több ilyen tartalom kering az interneten.

A két gyanúsítottat rágalmazással vádolják. Az olasz jog szerint egyes rágalmazási ügyek büntetőjogi következményekkel járhatnak, és a férfiakat akár börtönre is ítélhetik.

A vádirat szerint a videókat egy amerikai pornográf weboldalra tették fel, ahol néhány hónap alatt több milliószor nézték meg őket.

Meloni ügyvédei közölték, hogy amennyiben kártérítési kérelme sikerrel jár, a 100 ezer eurót egy olyan alapnak ajánlja fel, amely az erőszak áldozatává vált nőket támogatja.

Maria Giulia Marongiu, Meloni ügyvédje szerint az összeg szimbolikus, és a kártérítési követelés célja, hogy azt üzenje a hasonló helyzetbe került nőknek: ne féljenek feljelentést tenni.

A Meloniról készített deepfake-videók még a 2022-es miniszterelnöki kinevezése előttről származnak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­­­A­­­ ­­d­­­ö­­­g­­ö­s­­­ ­­­l­­á­­­n­y­­­o­­­k­­­ ­­­v­á­r­­­n­­a­­k­ ­­­r­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
Reszelő Aladár
2024. március 23. 08:11
Szép dolog a sérelemdíj felajánlása, csak azt kellene megoldani, hogy ezek végül ne a Soros birodalom NGO-ihoz kerüljenek.
Martell 2
2024. március 21. 01:37
Mondjuk ebbe beletaláltak, Meloni tényleg egy ócska kurva, aki azt szopja le aki erősebb.
Tapeino
2024. március 20. 20:03
🍓 ️ F­­o­r­r­ó­­ fiúk Georgia Meloni análsz­­­ex­­et ak­­ar­n­­ak, ba­­­sz­­d m­eg őt itt 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!