Nem lehet többé kutya- és macskahúst vásárolni a Tohomon-piacon Indonéziában

2023. július 21. 20:14

Az állatok brutális agyonveréséről és élve megperzseléséről készült videofelvételek felháborodást keltettek szerte a nagyvilágon.

2023. július 21. 20:14
null

Helyi aktivisták és világhírességek évek óta tartó kampányának eredményeként véget vetnek a sokat bírált kutya- és macskahús-árusításnak a hírhedt Tohomon állatpiacon az indonéziai Celebesz, más néven Szulavézi szigeten.

A tohomoni „extrémpiac” lesz az első kutya- és macskahúsmentes piac Indonéziában

- közölte a Humane Society International (HSI) nemzetközi állatvédő szervezet, amely a tohomoni vágóhíd beszállítóitól átveszi és menhelyeken helyezi el a levágástól megmenekült kutyákat és macskákat.

A kutya- és macskahús-árusítás végleges befejezését Tomohon város polgármestere, Caroll Sendul jelentette be pénteken. A világon másutt házikedvencként tartott

 

állatok brutális agyonveréséről és élve megperzseléséről készült videofelvételek felháborodást keltettek szerte a nagyvilágon.

 

A Tomohon Extreme Market néven ismert piac nevezetes turistalátványosság, ahol kutya- és macskahúson kívül megvásárolhatók vadon élő és védett állatfajok, köztük denevérek, kígyók és más hüllők tetemei is.

A Kutyahúsmentes Indonézia (Dog Meat Free Indonesia) ernyőszervezetben tömörült indonéz állatvédő csoportoknak eltökélt célja felszámolni az emberi fogyasztásra szánt kutyahússal való kereskedést, egyebek közt azért is, mert veszettség terjedhet át emberekre az állatok levágása közben vagy a fertőzött hússal való érintkezéssel.

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Mohai Balázs

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2023. július 22. 21:23
És teknőshúst lehet kapni? A levesteknős szíve még napokig dobog, miután már a fejét és végtagjait levágták, és a páncélját lefűrészelték. Ez biztos sokkal humánusabb, mint agyonvert kutyát enni.
Nozi03
2023. július 22. 19:53
Azért az érdekes kérdés, hogy aki a kutyát meg a macskát sajnálja, az a bocit, a csirkét, a malacot nem? Ne legyünk álszentek. Az ember amióta világ a világ eszik különféle állatokat, ez kultúrarüggő, hogy hol mit igen, és mi a tabu. Indiában marhahúst nem esznek, máshol meg tücsköt-bogarat is. (Meg van 1-2 vegetáriánus kultúra is.) Ami elítélendő az nem az, hogy milyen állatok életét veszik el azért, hogy táplálék legyen belőlük, hanem ha kegyetlenül bánnak velük az életük és a leölésük során.
röviden
2023. július 21. 21:33
Nem tudom, Borneón vagy Jáván mi a helyzet, de az ország 10 %-a kutyahúsmentes lesz, ha az illegális kereskedelmet valóban sikerül felszámolni. A szokás nagy úr.
Gullwing
2023. július 21. 21:07
Ezeknek az aiszaiknak fene e a gusztusát!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!