Klímavédők hazug morálja, avagy barbárok a kapukon belül

2023. július 05. 15:40

Mivel totál vészhelyzet van, hazudják, azonnal, már most drámaian csökkentenünk kell a fogyasztásunkat.

2023. július 05. 15:40
Seres László
Seres László
az individualista

„Az LG és a többi szélsőbalos klímaaktivista természetesen nem a környezetért aggódik, hanem a társadalom, az egyének döntései felett akar kontrollt gyakorolni. Mivel totál vészhelyzet van, hazudják, azonnal, már most drámaian csökkentenünk kell a fogyasztásunkat, termelésünket, mindent alá kell vetnünk a jövő hét után fenyegető apokalipszis elkerülésének. Ez legitimálja a blokádok okozta gigadugókat, emberek idegeinek (és ha már itt tartunk: a levegőnek) a károsítását, ez legitimálja azt az erkölcsi fölényt, amit folyamatosan éreztetnek.

És ez a lényeg: maguknak, és kizárólag maguknak követelik ezt a morális fölényt, és óriási hibát követünk el, ha meg is adjuk nekik.

Ezt a súlyos hibát követi el mindenki, aki csak egy amúgy helyes, igazolható álláspont szélsőséges megnyilvánulásának tartja az utcai odaragasztós blokádokat, utcák légkalapáccsal való megrongálását, házak, autók, repülőgépek festékkel való lefújását, a repülésbiztonság fenyegetését, az európai múzeumokat érő barbár támadásokat, golfpályák felásását, lyukainak cementtel való eltömését, SUV-ok kerekeinek kilyukasztását, a »gazdagok« elleni harc meghirdetését.

Egyáltalán nem legitim, amit ezek az emberek képviselnek: se céljaikban, se eszközeikben. Örvendetes, hogy a német rendőrség bűnszervezet létrehozásának gyanújával nyomoz az LG ellen, de a klímavédők morális fölényét ez a fellépés sem kérdőjelezi meg természetesen, ellenkezőleg, ahogy a palesztin terroristáknál, náluk is azonnal megindult a mártírszerep felvétele.”

Nyitókép: John MACDOUGALL / AFP


 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2023. július 05. 18:10
Ezek bizony terroristák a szó mindennapi és büntetőtörvénykönyvi értelmében is, kizárólag ennek megfelelően volna szabad őket kezelni.
Nehidd El
2023. július 05. 18:10
Ezek a szó természetes és büntetörvénykönyv szerinti értelmében is terroristák, úgy kellene őket kezelni minden normális országban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!