Bizalmatlansági indítvány jöhet Ursula von der Leyenék ellen

2022. június 07. 12:02

Sajtóinformációk szerint már tart az aláírásgyűjtés Von der Leyen elleni bizalmatlansági indítványhoz.

2022. június 07. 12:02
null

Sajtóinformációk szerint elindult az aláírásgyűjtés az Európai Parlamentben az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság elleni bizalmatlansági indítványhoz, azt követően, hogy a bizottság nemrégiben jóváhagyta a 36 milliárdos lengyel helyreállítási tervet.

Az Újítsuk meg Európát frakció kezdeményezése szerint elhamarkodott volt a jóváhagyási döntés azáltal, hogy Varsó nem tett eleget a bizottság által megszabott feltételeknek. Sajtóinformációk szerint a bizalmatlansági indítványt akkor fogják majd benyújtani, amikor von der Leyenék megkezdik a pénzek folyósítását. A szabályok értelmében az indítvány beterjesztéséhez a képviselők 10 százalékának aláírására, míg elfogadásához minősített többségre van szükség.

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pitypangocska
2022. június 08. 11:21
A kérdés az, hogy ki jöhet Ursula (minősítő jelzőt tapintatból nem írok) helyére... Szerintem még nála is megvezethetőbb, elszántabb személyt akarnak betenni a helyére, aki Magyarországgal szemben a legerősebb "fenyítések" kezdeményezésétől sem riad vissza... Magyarok, nagyon össze kell fognunk, és össze kell vetnünk a vállunkat!
néhai Ch.Pilot
2022. június 08. 03:44
Von der Leyen simán megússza. A bizalmatlansági indítvány tárgyalásán majd megint ukrán szűzlánynak öltözik, és senki sem meri bántani! :-D Renew Europe = Retard Europe
Nagyhuba1
2022. június 07. 19:27
Vannak apró örömök.
Kivűlálló
2022. június 07. 18:24
Utálom a lengyeleket és Ursula von der Leyen-t is, de tartok tőle, hogy akik von der Leyen után jönne, az még rosszabb lenne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!