Frankfurter Rundschau: Három délkelet-európai autokrata választások elé néz

2022. január 18. 08:28

A német lap szerint a szerb, szlovén és magyar választás vagy „olvadást” hoz, vagy megerősíti az autokrata vezetők hatalmát.

2022. január 18. 08:28
null

A Frankfurther Rundschau terjedelmes cikkben foglalkozott a közelgő szlovén, szerb és magyar választásokkal. A német lap szerint a tavasszal esedékes voksolások a térségben

A cikk emiatt úgy hivatkozik a 2022-es évre, mint sorsdöntő év, Janez Jansa, Aleksandar Vucic és Orbán Viktor szempontjából. A cikk kiemelte, hogy Orbán Viktor szorosan együttműködik Jansával, csakúgy, mint „politikai kebelbarátjával”, Vuciccsal.

Az írás kifejtette, hogy az autokrata vezetők nagyon hasonló eszközökkel biztosítják hatalmukat: „irányított média, felpuhult hatalommegosztás és virágzó nepotizmus”. A szerző, Thomas Roser megjegyezte, hogy itthon a legerősebb pártnak kedvező választási rendszer miatt fogott össze az ellenzék, így Márki-Zay Péter indulhat Orbán ellenében.

Nyitókép: MTI/Fischer Zoltán

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Türelem
2022. január 18. 14:47
A németek naponta eszünkbe juttatják, hogy semmit sem változtak, fasiszta, szociáldemokrata, liberális, zöld birodalom, egykutya. Az USA gyorsíthatná már felszámolásukat, a berlini kalifátus mielőbbi felállítását. Szovjetunió az EU-t irányító német birodalomhoz képest Periklész aranykora volt.
Sincero
2022. január 18. 12:16
Reméljük, hogy e cikk elismerő szavai után a három vezető még szorosabbra fűzi országaink között a kapcsolatot! Látszik, hogy jó úton járunk! Hajrá, Szerbia, Szlovénia, Magyarország!
B_kanya
2022. január 18. 11:59
Írjátok már le "Its OK to be white" és aztán beszélhetünk véleménydiktatúráról.
csjanos
2022. január 18. 11:48
....a német sajtó egyre ellenségesebb velünk szemben....EZÉRT IS KELL NYERNÜNK áprilisban is....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!