Pfizeres oltópont lett a Drakula-kastélyban

2021. május 08. 18:24

Aki beoltatja magát, ingyen megnézheti a kínzóeszköz-kiállítást.

2021. május 08. 18:24
null

Oltópontot hoztak létre a törcsvári kastélyban az épületegyüttes üzemeltetői és a hatóságok, így bárki, aki odalátogat és román állampolgár, hétvégente beoltathatja magát – írja a Főtér.

Ehhez még internetes regisztrációra sincs szükség, bármely román állampolgár, aki a környéken jár, egyszerűen besétálhat, majd beadathatja a vakcinát. Ehhez csak a személyi igazolványra, és a beleegyező nyilatkozatot tartalmazó űrlap kitöltésére van szükség.

Az oltakozók egy oklevelet is kapnak, illetve ingyen látogathatják meg a kastélyban látható, középkori kínzóeszközöket felvonultató kiállítást.

Az oltóponton, amely péntekenként 14 és 20, szombatonként 10 és 20, vasárnaponként pedig 10 és 18 óra között tart nyitva, a Pfizer-BioNTech amerikai-német duó által gyártott vakcinával oltanak.

A kastélyt a köznyelv Drakula-kastélyként emlegeti, azonban Bram Stoker 19. századi amerikai író Vlad Tepes havasalföldi vajdával azonosított figurájának semmi köze nincs az épülethez.

A törcsvári kastélyt Nagy Lajos magyar király építtette 1377-ben. A trianoni döntés után, 1920-ban Karl Schnell brassói polgármester a Hohenzollern-családnak (a román uralkodócsaládnak) adta át a kastélyt. Miután Ilona hercegnő1931-ben férjhez ment Habsburg Antalhoz, a kastély a Habsburgokhoz került. A törcsvári kastélyt 1948-ban államosították, majd 2006 tavaszán a román kormány elrendelte visszaszolgáltatását, bár egyes politikusok vitatták, hogy törvényes volt Habsburg–Toscanai Domonkos tulajdonába adni a műemlékegyüttest.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2021. május 09. 17:30
Néha el tudok csodálkozni mennyire stílszerűek tudnak lenni a rományok.
Cassi
2021. május 09. 07:40
Libsiknek még van időpont éjfélre Dr. Akulához, lehet jelentkezni!
DrPepper
2021. május 09. 05:22
A románoknál ennyire nem akarja senki beoltani magát, hogy már 20% alatti beoltottságnál is ilyen akciókra van szükség?
monuskaroly
2021. május 08. 23:47
Ha az oroszok adtak volna pénzt akkor Sputnikkal, ha a Kínaiak akkor Sinopharmmal. Nincs itt semmi látnivaló, románokról beszélünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!