Román kormányfő: Isten éltessen minden romániai magyart!

2021. március 15. 12:08

Florin Cîțu román miniszterelnök március 15-i üzenete az: Isten éltessen minden romániai magyart!

2021. március 15. 12:08
null

Március 15-ét a Romániában élő magyar közösség legfontosabb ünnepének nevezte Florin Cîțu miniszterelnök az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc kitörésének 173. évfordulója alkalmából küldött üzenetében, amelyet az RMDSZ továbbított a hírlevelében.

A kormányfő szerint, bár kultúránkban és hagyományainkban különbözünk, „de ezek a különbségek nem választanak el bennünket, nem vagyunk vetélytársak, éppen ellenkezőleg, egységesnek kell lennünk a sokszínűségben, erősebbekké és bölcsebbekké kell válnunk”. Florin Cîțu szerint az építkezés és értékteremtés kell meghatározza a jövőt. „A különbségek megértése és a másik értékeinek értékelése hozzájárul egymás megismeréséhez, és ezzel együtt egy harmonikus együttéléshez” – írta.

„Ma a Romániában élő magyar közösséget ünnepeljük, de a békés együttélést is, amelyet az elmúlt évtizedekben fejlesztettünk ki” – folytatta a kormányfő, aki szerint „itt az ideje, hogy megalapozzunk egy közös jövőt, hogy közösen fejlesszük ezt az országot”.

Megemlítette a miniszterelnök, hogy az elmúlt évben mindannyian „eddig példátlan megpróbáltatáson mentünk keresztül”, és a koronavírus okozta világjárvány „megtanított arra, mennyire fontos, hogy megbízható partnereid legyenek”.

„Kedves magyar nemzetiségű polgártársaim, ünnepük alkalmából a legjobbakat kívánom Önöknek. Isten éltessen minden romániai magyart!” – zárta sorait Florin Cîțu.

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wezuv
2021. március 16. 14:30
Volt olyan nyilatkozata is, amit nekünk küldött? Azaz nem csak a romániai Magyaroknak?
mr.Marcang
2021. március 16. 07:23
Maradjunk a hagyományoknál! Gondolom, igazán tiszta szívből kívánhatjuk Florin úrnak és népének mindazt, amit ő kíván magyar testvéreinknek.
Areményhal
2021. március 15. 19:18
Kis lépés egy embernek de hatalmas ugrás egy nemzetnek.
masikhozzaszolo
2021. március 15. 18:47
Melyik indián a jó indián? Kaptunk mi már köszönetet a román forradalom segítéséért is. Meg persze Sütő András is lesütötte a szemét a sok dicsérettől. És a székely fiúkat is üdvözli akiket lecsuktak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!