Egy ukrán törvényjavaslat betiltaná a magyar lobogót a középületek nagy részén

2021. február 11. 09:44

Tilos lenne a magyar himnusz éneklése is a plenáris üléseken.

2021. február 11. 09:44

Az ukrán Legfelső Tanácsnál beregisztráltak egy törvényjavaslatot, mely szabályozná más államok szimbólumainak használatát az önkormányzati hivatalok épületein – írja a Kárpát.ua.

Az oldal szerint „ha a valóságból indulunk ki, a törvénytervezet A magyar zászlókról Kárpátalján címet is viselhetné”.

Az 5049-es számú törvényjavaslatot a Nép szolgája, a Bizalom és a Jövőért párt 29 képviselője kezdeményezte. A dokumentum fő szerzője Anatolij Kosztyuh kárpátaljai képviselő.

Amennyiben elfogadják a törvényt, az adminisztratív épületek homlokzatán és helyiségeiben, illetve a helyi önkormányzatok kommunális vállalatai, hivatalai és szervezetei épületének homlokzatán kizárólag Ukrajna zászlaját engedélyezik kihelyezni. Az adminisztratív hivatalok esetében kivételt képeznek azok az esetek, ha az adott épületben külföldi delegáció tartózkodik. Ez a kivétel azonban nem terjed ki a kommunális tulajdonban lévő vállalatokra, hivatalokra és szervezetekre, melyekbe az iskolák és más szociális objektumok is beletartoznak.

S ha még nem lenne elég, a törvény azt javasolja a képviselőknek, hogy minden plenáris ülés elején és végén énekeljék el az ukrán himnuszt,

más országok himnuszának eléneklése pedig szigorúan tilos.

Mindennek ellenére, ha a Legfelső Tanács megszavazza, az országnak fel kell készülnie a „mellékhatásokra” is, elsősorban, a szomszédokkal való konfliktusokra – értékel a kárpátaljai oldal.

„A fent leírtak alapján nagyon úgy tűnik, hogy a kárpátaljai magyarságnak fel kell készülni egy újabb döfésre. Vajon milyen sors vár zászlóinkra? Zászlóinkra, melyeket már számos alkalommal meggyaláztak, letéptek, elégettek, s melyeket mi minden egyes alkalommal, gondos szívvel megvédtünk” – zárul a cikk.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Horst_Tappert
2021. február 11. 12:10
Megnézném azt a karhatalmi mozgósítást, amikor az USA követség kitűzi a buzirongyot...
Nuttika
2021. február 11. 11:45
Nem baj, csak letehetne már arról az álomról Ukrajna, hogy valaha is EU tag lesz.
MayorAnna
2021. február 11. 11:12
Helyes! - buzizászlót minden nemzeti lobogó helyére! GAY POWER FOREVER!/EVERYWHERE!
Íjász
2021. február 11. 10:31
Mondanám, hogy Ukrajna bukott állam, de nem igaz, ugyanis, ahogyan korábban írta róla Stier Gábor, egy protektorátus. Azt már én teszem hozzá, hogy Soros-protektorátus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!