Román „szélkakas politikusokról” ír a Főtér

2020. augusztus 11. 11:11

A PSD táborából az elmúlt napokban 30 polgármester iratkozott át a felmérésekben jobban teljesítő első számú ellenséghez, a Nemzeti Liberális Pártba.

2020. augusztus 11. 11:11

Mindig tudtuk, hogy a párthűség, az elkötelezettség, az erkölcsiség, vagy az elvhűség nem létező fogalmak a mioritikus politika szótárában, a román közéletben évek óta népszokássá vált a sorozatos pártváltogatás – fogalmaz a Főtér. A portál ezzel kapcsolatban rámutat, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) táborából csak az elmúlt napokban 30 polgármester iratkozott át a felmérésekben jobban teljesítő első számú ellenséghez, a Nemzeti Liberális Pártba (PNL), de az alpolgármesterekkel és a tanácsosokkal együtt ez a szám már háromjegyű is lehet. 

További példaként a Temes megyei Bethlenháza jelenlegi, szociáldemokrata párti polgármesterét Ioan Lihonit hozzák, aki az államfőválasztást megelőzően lelkesen kampányolt Viorica Dăncilának, egy temesvári PSD-s tüntetésen pedig a támogatóival együtt azt harsogta, Klaus Iohannis nem román etnikumú, ezért kell „elkergetni a Cotroceni-palotából”. Ioan Lihoni azóta más ember lett és átiratkozott Iohannis pártjába. A portál itt hozzáteszi, hogy korábban Ludovic Orban PNL-vezér és Rares Bogdan voltak azok, akik kijelentették, hogy szó sem lehet arról, hogy a PSD-ből bárki átüljön az ő táborukba. Bogdan akkor arra kérte a helyi, megyei és országos pártvezetőket, hogy zárják be az ajtót a szociáldemokraták választott képviselői előtt, mert nincs keresnivalójuk a liberális pártban.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2020. augusztus 11. 14:50
A román az egy foglalkozás.
Takita
2020. augusztus 11. 13:31
Az az igazi tragédia,hogy Erdély román elragadásával valójában a Balkán tört be Közép-Európába. 1918-ban még maguk az erdélyi románok is megdöbbentek, hogy micsoda jellemtelen Regát-i figurákat ültetett Károly király a nyakukra. Azóta megszokták, és átvették(tisztelet a kivételeknek.)
forsteandretredjemann
2020. augusztus 11. 12:45
A hegyifrancia átállási művészet ugyanolyan egyedi taktikai vonása a a hadviselének mint az angol hajóhoz úszás a síksági franciáknál 1940-ben a Dinamó hadművelet során. Már Rigómezőnél Hunyadi János is meglepve konstatálta Dan és serege csata közbeni fantasztikus átállását. Háború híján a belpolitikában gyakorlatoznak a románok nagyon helyesen.
luisbathhelena
2020. augusztus 11. 11:59
A román nepmesekben a pópa (!) ( és általában a roman főhős) rendszeresen hazudik és becsapja az embereket. Ezt ők "ügyességnek" "ravaszsagnak" tartják. Mit várunk egy ilyen néptől?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!