Nagy bajban lehet a Fővárosi számlagyár: több súlyos bűncselekménnyel is meggyanúsíthatják a felelősöket

2024. április 26. 09:37

Az ügyben jelenleg a NAV költségvetési csalás és vesztegetés gyanújával folytat nyomozást.

2024. április 26. 09:37
KARÁCSONY Gergely; WALTER Katalin; TÜTTŐ Kata

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Nagy bajba kerülhetnek a Lánchíd túlárazott felújításához kapcsolható fővárosi számlagyár fő felelősei, hiszen több súlyos bűncselekménnyel is meggyanúsíthatják őket, ha az eljáró hatóság elegendő bizonyítékot tud beszerezni – számolt be róla a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztetett:

az ügyben jelenleg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) költségvetési csalás és vesztegetés gyanújával folytat nyomozást.

Mindennek előzménye, hogy tavaly novemberben az adóhatóság házkutatást tartott egy praxisától eltiltott ügyvédnél, Vig Mórnál, miután kiderült, hogy köze lehet egy sok száz milliós számlagyárhoz.

A Magyar Nemzet kiemelte, hogy a túlárazott beruházáshoz kapcsolódó, a fővárosi baloldalig érő számlagyár ügyében jelenleg vesztegetés és költségvetési csalás gyanújával nyomoz a hatóság, de elképzelhető, hogy az érintetteknek milliárdos sikkasztás és hűtlen kezelés miatt is felelniük kell.

***

***

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skywalker_bp
2024. április 26. 15:32
Gyerekek, propaganda gyorselemzés. A kommunista módszerekkel dolgozó Fidesz kormány propagandájának hivatalos irányvonala: 1.) háború. Egyedül a Fidesz az, aki képes elhárítani Magyarország részvételét a háborúban. 2.) Magyar Péter baloldali és CIA (No comment). 3.) Visszamászott a zsarnok (Orbán) a képbe. Eszébe jutott hogy kampány van és hogy a helyzet véresen komollyá vált számukra. Ezért utánozza Magyart a vérszegény országjárásával. Arra viszont készüljetek, hogy ami a csövön kifér, annyi cikk lesz a propiban OV eredményeiről és brüsszeli harkészségéről (no comment). 4.) LMBTQ - Orbán a normalitás, MP LMBTQ ügynök (no comment). Akinek van kapacitása a fenti üzenetek gyengítésére, az vegye észre hogy Orbánnak nincs mondása sem arra, hogy a kórházakban nincsen szappan, sem arra, hogy nincs orvos. Sem arra, hogy nincs tanár. Sem arra, hogy minden családtagja milliárdos. Folyt. köv.
hátakkor
2024. április 26. 13:29
Az is lehet, hogy az Ahíd az ügyvédi irodának utalt sikerdíjat és a számlagyár ügyvédje nem tudott utalással, kártyával fizetni bizonyos szolgáltatásokért, ezért vett fel milliárdos tételben KP-t a számláiról.
Tommaso
2024. április 26. 13:17
FOSIK a HAZAÁRULÓ FIDESZ, mert apad a tábor, fogyatkoznak a hazugságokkal megvezetett hivek. EZÉRT közöl a hirhamisitó lakájmédiájuk NAPONTA 20 -25 mocskolódó, lejárató, rágalmazó cikket, s jelenik meg ezer, hasonlóan aljas komment a trolljaik tollából.
hátakkor
2024. április 26. 13:04
A komcsik a Tocsik módszer óta nem sokat fejlődtek technikailag. Semmi cryptózás, sima KP.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!