Kocsis Máté elárulta, mi a június 9-i választás tétje

2024. április 08. 15:53

A Fidesz frakcióvezetője Varga Judit ügyében pedig odaszúrt az ellenzéknek és a „lakájmédiájuknak”.

2024. április 08. 15:53

Nyitókép korábbi felvétel. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is szót kért a parlament hétfői plenáris ülésén. Napirend előtti felszólalásában elmondta, „ma már világosan látszik, hogy a tőlünk nyugatra lévő nagy európai országok az európai parlamenti kampányra mivel készülnek”

„A katonai döntéseket is politikai logikával levezethető módon hozzák meg. (...) De az is nyilvánvaló, hogy az európai vezetők lényegében ugyanazt mondják, amit eddig is mondtak az elmúlt két évben. Háborúpárti nyilatkozatokat tesznek

Most annyiban rosszabb a helyzet, hogy a szavakat tettek is követik: döntések születtek arról, hogy a katonai bevonódás, a belesodródás intenzívebb legyen. 

A katonák már ott vannak Ukrajna szomszédságában” – emlékeztetett Kocsis.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Apáti Bence

Magyar Nemzet

Idézőjel

Június 9-én le kell váltani az összes fegyverpárti baloldali politikust.

Az első világháború is egy lokális konfliktusból pattant ki

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője ezután azt a kérdést tette fel, hogy mindez hova vezet. „Az, hogy Oroszország agressziót követett el Ukrajnával szemben, az nem kérdés. Kérdés az, hogy mi következik abból a helyzetből, mely most a keleti szomszédságunkban fennáll.”

„Aki ismeri a történelmet, az emlékezhet rá, hogy az első világháború is egy lokális konfliktusból pattant ki. A harmadik balkáni háborúnak gondolták sokan, de rövid idő alatt világégéssé terebélyesedett. Ebből az is következik, hogy 

a veszélyt nem szabad lebecsülnünk, az európai politikusok a tűzzel játszanak”

– hangoztatta.

Ezért fontos a június 9-i választás

„Mi azt állítjuk, hogy az európai politikában azért kell változást elérni, hogy a háborúhoz való viszonya az európai vezetőknek megváltozzon. Éppen ezért fontos a június 9-i választás” – húzta alá Kocsis.

„Fontos, de kockázatos is, mert az előbb említett háborús logikában fognak majd olyan nyilatkozatok születni, melyek tovább rontják a viszont. S ki nyerhet a két fél között. Két dolog biztos: 

a Nyugat nem győzheti le Oroszországot, és Oroszország sem győzheti le a Nyugatot”. 

„Ebből egy olyan fegyveres konfliktus alakulhat ki, melynek nyilvánvalóan mindenki a vesztese lesz. Mindeközben senki sem a békét követeli, mindenki arról beszél, hogy milyen eszközökkel lehet elmélyíteni, szélesíteni ezt a konfliktust. 

Ezért kell az európai vezetőknek megállj parancsolnunk!”

– szögezte le a politikus.

Üzent az ellenzéknek is

„Nagy szavak lehetnek egy ilyen kis delegációt küldő országtól, mint a miénk, de abban bízunk, hogy egyre többen gondolják úgy, hogy 

a háború nem európai érdek”

 – hangzott el.

A frakcióvezető mindezek után megüzente az ellenzéknek, hogy mivel az emberek biztonságáról van szó, ezért „még ennél is hangosabban fogjuk a békepárti álláspontunkat hangoztatni, akár szemben az Önök véleményével”.

Hiteltelenné vált a baloldal Kocsis szerint

Felszólalása legvégén még tett egy megjegyzést az ellenzék viselkedésére, főleg a női politikusokéra és a balos „lakájmédiára” a Varga Judit elleni erőszak ügyében. 

„Penetráns volt” – jelentette ki Kocsis Máté, aki ehhez Magyar Péterre utalva még hozzáfűzte, hogyha „egy jobboldali politikus tette volna ezt, Önök már kint lennének az utcán, és azt festenék a flaszterra, hogy ez így nem folyhat tovább. Természetesen pontos j-vel

Most pedig hallgattak. Hiteltelenek Önök ezentúl abban a témában”

 – zárta gondolatait a Fidesz frakcióvezetője.

A plenáris ülést alább követheti figyelemmel:

 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ceglédi Zoltán

Facebook

Idézőjel

Remélem, hogy valamikor kap még egy esélyt megcsinálni, amit eredetileg akart.


 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­A­ ­d­­­ö­g­ö­s­ ­­­l­­á­n­­­y­o­k­­ ­­v­á­r­­n­­­a­­­k­ ­­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
Pelso j.
2024. április 08. 19:47
mátéka, te is tudod, hogy nem sok a tétje: - számotokra a hazai harácsot nem befolyásolja - szülessen bármilyen eredmény, a háborút nem befolyásolja, ez ügyben üzengess a ruszki haverotoknak -ti ugyan nem parancsoltok semmit európai vezetőknek, június 9 után is maradtok senkik.
Lajoss
2024. április 08. 18:27
Máté,anyának találtál már új,jól fizető,kamu állami állást, miután lebukott a fudanos szélhámoskodással…🫢
koronaszepe
2024. április 08. 18:15
A helyzet olyan veszélyes, hogy meg kell kérni az oroszokat szépen, hogy hagyják abba! Ez a békepárti kormány béketerve a békeharc megnyerésére!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!