Döntött a választási bizottság: indulhat az EP-választáson a Magyar Péter által „megszerzett” párt

2024. április 11. 17:42

Teljes az egyetértés, az MSZP-s Litresits András NVB-tag is osztotta Magyar kérésének jogi megalapozottságát.

2024. április 11. 17:42

nyitókép: Arpad Kurucz / ANADOLU / Anadolu via AFP

Elindulhat Magyar Péter pártja, a Tisztelet és Szabadság Párt, vagyis a TISZA a június 9-i választáson – döntött a Nemzeti Választási Bizottság. 

Ismeretes:

porondra lépésekor Magyar először kizárta a politikába való bekapcsolódás lehetőségét, majd az EP-választáson való indulással is gondja akadt,

hiszen kicsúszott a határidőkből. Végül egy lehetősége maradt, ha egy már bejegyzett, ám nem aktív pártba száll bele. Ez lett az egri TISZA, aminek szürreális korábbi ténykedéséről többen, köztük a Mandiner is beszámolt.

Ezt is ajánljuk a témában

Az NVB csütörtöki ülésén a HVG beszámolója szerint azért volt némi vita, Magyar összekülönbözött a testület egyes tagjaival, végül zöld utat kapott. A párthoz rögtön alelnökként csatlakozó politikus közölte, szeretné, ha elfogadnák, hogy feltüntetnék a szavazólapon majd a mozgalma, a Talpra magyarok! logóját, de azt is, ha a párt rövidített neve, a TISZA is ott lehetne. Ebben

támogatta őt mások mellett az MSZP által delegált, Litresits András NVB-tag, mondván, szerinte is jogszerű a rövid név és a logó feltüntetése.

Magyar szokásához híven előzetesen meglebegtette, hogy majd nem fogják hagyni számára az indulást, politikai okokból. 

 

Összesen 201 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­A­ ­­d­­ö­g­­­ö­­s­­­ ­­­l­á­­n­­­y­o­­­k­­­ ­­­v­á­­r­­­n­a­k­­­ ­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
csapláros
2024. április 12. 10:34
Tommaso 2024. április 12. 10:05 ..."F@SIK a FIDESZ, hogy ez a Magyar Párt kikergeti őket a zsiros jövedelmet nyújtó hatalomból. Ha nem igy lenne. a gerinctelenül hazudó Rogáni / Goebbelsi lakájmédiájuk nem jelentetne meg naponta 20 - 25 mocskoló, lejárató, rágalmazó cikket."... EZ A DIALEKTIKA és a demokrácia. HATÁS - ELLENHATÁS: kormánybuktatási szándék JÖVŐKÉP, PROGRAM nélkül, lózungokat puffogtatva. Ezen ÜRES szándékok leleplezése: KIKNEK AZ ÉRDEKE és MILYEN (külföldi) FORRÁSBÓL. A Fidesz teszi a dolgát, a fideszesek pedig egy kávé mellett a fotelből nézik az ellenzék ellehetetlenülését. Zavarognek, hepciáskodnak, majd szépen hazamennek. SENKI nem akarja elveszíteni a családtámogatást, az adókedvezményeket, a 13. havi nyugdíjat, az Unióban a legalacsonyabb rezsit, senki nem akar migriket, multikat, LIBERÁLNÁCI DIKTATÚRÁT.
csapláros
2024. április 12. 10:25
fideath-7csapláros 2024. április 11. 19:49 1. Például: ..."A Libertárius Mozgalom bejelentette: augusztus 20-án, rendszer ellenes demonstrációk sorozatával (!) megalakul a Libertárius Párt. A tömeg a Margit híd lábánál, valamint a szomszédos utcában, a Képviselői Irodaház közelében fog csoportosulni,"... 3. A rendszerváltás óta MINDEN kormányzati erő a 12 ponton dolgozott, több-kevesebb sikerrel. A mostani kormány is. Pl. HONNAN, KIKNEK a kárára veszi el az egészségügyre a forrást??? Az oktatás szabad és magas színvonalú. HOGYAN valósít meg pl. környezetvédelem prioritást? Felépíti a dunai hiányzó vízlépcsőket az elsivatagosodás alfáit és omegáit??? Minden kormányváltás ELEVE a pártfunkcionáriusok kirúgásával indult és indul, minisztériumi főelőadó szintig. EZZEL a LIBERÁLNÁCI, USA csicska EU-val akar konstruktív (sic! Kac-kac) párbeszédet? Ja, lefekszik nekik széttárt lábbal! Fiatalok itt tartása? A KKV-k támogatottak! A 12 pont egy nagy luftballon, lózung gyüjtemény!
Tommaso
2024. április 12. 10:05
F@SIK a FIDESZ, hogy ez a Magyar Párt kikergeti őket a zsiros jövedelmet nyújtó hatalomból. Ha nem igy lenne. a gerinctelenül hazudó Rogáni / Goebbelsi lakájmédiájuk nem jelentetne meg naponta 20 - 25 mocskoló, lejárató, rágalmazó cikket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!