Ungár elárulta, mi volt Vitézy indulásának egyik feltétele – Karácsony Gergelynek ez nem fog tetszeni

2024. március 20. 15:50

Az LMP társelnöke nagyot csalódott a jelenlegi főpolgármesterben.

2024. március 20. 15:50

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

„Egy ember, aki azt állítja magáról, hogy ő a köztársasági erők vezetője, a szabadság vezetője, a szabadság emberi manifesztuma, ez az ember azt gondolja, hogy ha valaki el mer ellene indulni egy választáson, az betolakodó – mondta Ungár Péter felháborodva Karácsony Gergelyről az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Ezt is ajánljuk a témában

AZ LMP társelnöke hozzátette,

őszintén csalódtam Karácsony Gergelyben, hogy ilyeneket mond”.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ATV műsorvezetője arról is megkérdezte Ungárt, mi volt Vitézy Dávid feltétele, hogy az LMP jelölésével elinduljon a főpolgármester-választáson. Az LMP társelnöke messziről kezdte válaszát: „Végül ki lett a BKK elnöke? Draskovics Tibor. 

Karácsony Gergellyel még anno, amikor közösen politizáltunk, akkor azért csináltuk ezt, hogy a 2010 előtti világ ne tudjon visszatérni. 

Azóta mind a kettőnk kötött ebben jobb és rosszabb kompromisszumokat, de az, hogy a legfontosabb budapesti közlekedési cég élére Draskovics Tibort helyezi, az szerintem egy olyan dolog, amit valójában ő se tud megindokolni” – fogalmazott.

Hozzátette: 

Vitézy egyik feltétele az volt, hogy „nincs több Draskovics Tibor. 

Nem kerülnek be az LMP részéről sem. Mint párt ezt vállaltuk, hogy olyan emberek, akiknek az egyetlen egy képességük az, hogy az én telefonkönyvemben szerepelnek, nem lesz egyetlen ilyen kinevezett sem a BKV-ban vagy a BKK-ban”.

Draskovics Tibor többek között a Medgyessy- és az első Gyurcsány-kormány pénzügyminisztere volt, később pedig a 2009-ben megalakult Bajnai-kormány igazságügyi és rendészeti miniszterévé nevezték ki.

A teljes beszélgetést alább nézheti meg:


 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2024. március 20. 20:32
Micimackó megkongatta a vészharangot, egy betolakodó vágásra érett pulyka el akarja venni a mézes csuprot.
akiaki
2024. március 20. 19:10
a nagyvadnak nagyot köll mondania!
bagoly-29
2024. március 20. 18:54
A többi moslékos jöhet?
antal-2
2024. március 20. 18:26
Két buzi egy pár!!! Mekkora orgiák lesznek a városházán. Az új neve: melegház.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!