Ungár Péter: Még mindig magyarázattal tartoznak a magyar embereknek

2024. február 11. 16:49

„Novák Katalin és Varga Judit helyesen döntöttek, ezért most elérkezett az idő, hogy végre magunk mögött hagyhassuk ezt az egész szörnyű ügyet” – írta Ungár Péter.

2024. február 11. 16:49

A Mandiner szombaton beszámolt róla, hogy bocsánatot kért és lemondott Novák Katalin köztársasági elnök a kegyelmi ügy miatt. Ezzel kapcsolatban Varga Judit is megszólalt és kijelentette, hogy lemond parlamenti mandátumáról és visszavonul a közélettől.

„Novák Katalin és Varga Judit helyesen döntöttek, ezért most elérkezett az idő, hogy azért tegyünk lépéseket, hogy végre magunk mögött hagyhassuk ezt az egész szörnyű ügyet” – írta a Facebook-oldalán Ungár Péter.

Ezt követően ismertette, hogy mi az LMP álláspontja szerint a megbékélés öt pontja.

1. Még mindig magyarázattal tartoznak a magyar embereknek.

Nem hiszi el senki, hogy Novák Katalin maga akarta ezt a kegyelmet megadni egy ilyen bűnesetben. Hozzák nyilvánosságra, hogy ki lobbizott a köztársasági elnöknél a kegyelem megadásáért és milyen indokkal tette ezt. Amíg a miértekre nincs válasz, nem tudunk továbblépni, pedig ideje lenne.

2. Tegyék lehetővé az állami kitüntetések visszavonását és vonják vissza a kiskorúak sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményekért elítélt bicskei gyermekotthon egykori igazgatójának állami kitüntetését. 

3. Itt az ideje, hogy szlogenek helyett valóban foglalkozzunk a gyermekvédelemmel

és közösen erősítsük a gyermekvédelmi intézményrendszert és tisztesen fizessük meg végre a gyermekvédelmi dolgozókat.

4. A Miniszterelnök által bejelentett alaptörvénymódosítást fogadja el az Országgyűlés, mi meg fogjuk szavazni. De ez nem elegendő. Fogadja el a ház többsége az LMP javaslatát a kegyelmi ügyek indoklásának nyilvánosságáról, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő. 

5. Olyan új köztársasági elnök kell, aki valóban a nemzet egészét kívánja megtestesíteni.

Bár a közvetlen elnökválasztást támogatjuk, tudjuk, hogy ennek most nincs realitása, ezért azon kell dolgozni, hogy olyan köztársasági elnöke legyen Magyarországnak, aki őrzi, és nem szétfeszíti a nemzeti közös pontjainkat. Ebben a felelőssége a kormánypárti többségnek hatalmas, ha ismét egy pártembert jelölnek, akkor nem tanultak az elmúlt hét botrányaiból”

– írta Ungár Péter.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2024. február 11. 20:43
Azt kéne megmagyarázni , hogy ki nevezte ki , és miért azt a pedó seggfejt 1990-ben
Gintonic68
2024. február 11. 20:07
Elég alantasnak tűnő sugallás.. Ungár olvassa el a kegyelmet kapott személy nyilatkozatát! Abban benne van, hogy a felesége nyújtotta be a kérvényt és még sok egyéb is!!
Csomorkany
2024. február 11. 19:48
Péter, ez lihegés. Egy fokkal elegánsabb, mint a Momentumé, de akkor is. ad 1: A kegyelmi kérvényt az elítélt felesége írta. Akárhogyis, talán ne vessünk rá követ ezért. Valójában nagy dolog, hogy kitartott a férje mellett. Ha megnevezik Gipsz jakab hivatalnokot a Sándor Palotában, mint aki nem érzékelte, hogy ez egy időzített bomba, és átadta aláírásra, akkor jobb lesz? ad. 2: Ebben van logika, de a fickó 8 évet kapott. Ha visszavonnak tőle egy plecsnit, az már majdnem mindegy. ad. 3: Jó, jó, de ha megfizetik ezeket a dolgozókat, akkor kevésbé lesz vonzó terep a pedofiloknak? A pedofilok valamilyen okból gyerekek közelében szeretnek lenni. ad. 4: Ebben van némi ráció, de akkor meg az lesz az óbégatás, hogy a végrehajtó hatalom nyilvánosan bírálja a bírói hatalmat. ad. 5: Jó, jó, de ha a FIDESZ megnevez egy tetszőleges köztársasági elnök-jelöltet, az úgyis azonnal pártkatona lesz a szemetekben, nem?
machet
2024. február 11. 19:42
Okoska.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!