Szijjártó: Elképesztő, hogy Olaszországból próbálnak beavatkozni egy magyar bírósági eljárásba (VIDEÓ)

2024. február 28. 16:27

A tárcavezető megdöbbenését fejezte ki az Ilaria Salis olasz állampolgár magyarországi fogva tartásával kapcsolatos reakciók felett.

2024. február 28. 16:27

Olaszországban egyesek egyfajta áldozatként, mártírként mutatják be a Magyarországon fogva tartott Ilaria Salist, ennek viszont semmi köze nincs a valósághoz, miután a nő társaival együtt előre eltervezett módon ártatlan embereket vert kis híján halálra az utcán – jelentette ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Rómában.

A tárcavezető megdöbbenését fejezte ki az Ilaria Salis olasz állampolgár magyarországi fogva tartásával kapcsolatos reakciók felett.

„Ezt a hölgyet egyfajta áldozatként, mártírként mutatták be Olaszországban, aminek semmi köze nincs a valósághoz. A hölgy egy radikális, szélsőséges baloldali szervezet tagjaként, csoportosan érkezett meg Magyarországra világos tervvel, világos szándékkal, hogy védtelen, ártatlan embereket kapjanak el és verjenek agyon az utcán” – mondta.

Nem is hirtelen felindulásból elkövetett bűncselekményről, hanem egy előre jól megfontolt, kifundált, megtervezett cselekményről van szó”

 – jegyezte meg.

„Majdnem megöltek embereket Magyarországon, agyonvertek az utcán embereket, s ezután beállítják ezt a hölgyet úgy, mint hogyha mártír lenne, vagy valami igazságtalan eljárás alanya lenne” – húzta alá.

Ezt is ajánljuk a témában

„Őszintén remélem, hogy ez a hölgy Magyarországon is el fogja nyerni méltó büntetését”

Szijjártó Péter úgy vélekedett, hogy ha valaki Olaszországban hasonló cselekedeteket követne el, akkor valószínűleg szintén büntetést kapna.

„És őszintén remélem, hogy ez a hölgy Magyarországon is el fogja nyerni méltó büntetését, mert senki, semmilyen szélsőséges baloldali csoport ne tekintse valamilyen bokszringnek Magyarországot, ahova eljönnek, és jól eltervezik, hogy valakit majd agyonvernek" - közölte.

Nagyon csodálom azt, hogy a függetlenségére oly büszke olaszországi média nem mutatta be az áldozatokról szóló képeket,

 csak a hölgyet mutogatták itt az olasz médiumokban” – tette hozzá.

Majd leszögezte: „a hölgy részt vett egy előre megtervezett, kis híján halállal végződő emberverésben, és ezért el kell nyernie a méltó büntetését”.

Végül egészen elképesztőnek nevezte, hogy Olaszországból próbálnak beavatkozni egy magyar bírósági eljárásba.

„Minket állandóan azzal vádolnak – mondjuk így, Brüsszelben, sokszor olasz egyetértéssel is, legalábbis korábban –, hogy Magyarországon az igazságszolgáltatás függetlenségét sérti a kormány. 

Ehhez képest most a kormánytól azt követelik, hogy avatkozzon be egy igazságszolgáltatási eljárásba”

– mondta.

„Természetesen nem fogunk, a bíróság teszi a saját dolgát, és majd meg fogja hozni a maga ítéletét” – összegzett.

Szijjártó Péter vonatkozó bejegyzését alább tekintheti meg:

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:15
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­­ö­g­­ö­s­ ­­l­á­­n­­y­o­­­k­ ­­v­­á­­­r­­n­a­­­k­­ ­­­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Tommaso
2024. március 06. 20:12
Az az elkepeszto, hogy az Orban-rezsim hany orszag belugyeibe avatkozik be, de nekik csak az derogal, ha egy masik orszag a sajat allampolgara erdekeben szot emel.
Intruder
2024. március 01. 06:07
Nem hölgy ez, hanem bűnöző bolsevik ribanc.
pipa89
2024. február 28. 21:09
Az áldozat szemszögéből kellene bemutatni az esetet Olaszországban. Reggel felkelsz, elindulsz dolgozni és a saját hazádban idegenek verik péppé a fejedet úgy, hogy majdnem belehalsz. Aztán azt látod a tévében, hogy a tettes röhög a bíróságon és az olaszok forronganak. Ez a világ nagy bajban van, mi meg jó nagy szarban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!