A NER a legjobb gyógyszer a nacionalizmus ellen

2024. január 16. 12:26

Messze hatékonyabb az antifánál meg a lipsi bénázásoknál.

2024. január 16. 12:26
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Na most olyat írok, ami valszeg mindenkit felháborít. Nézek egy doksifilmet Újszásziról, Karády vőlegényéről, a horthysta elhárítás és kémkedés vezéralakjáról. Akit 48ban megpróbáltak felhasználni szakmailag, aztán eltűnt. A színészi meló csapnivaló, a kihallgatási jelenetek hiteltelenek. Péter Gábor szar, Újszászi szar, nem ilyenek voltak. De a doksirészek nagyon érdekesek. Ahogy előjön az irredenta politika, azok a tervek és profizmus, automatikusan tetszik. Fel-fel röhögök, ahogy szopatják a cseheket. Hogy miket tennének tönkre Romániában, és mennyi magyar ügynök. Hogy miként zsarolják az olaszokat, hogy a jugó király elleni merénylet miatt ne csak Magyarország vigye el a balhét. Élvezem.

Te jó Isten. Ebben az érzésben voltam nagyon hülye fiatal. Mi ez? Rég nem érzek egy csipetnyi nacionalizmust se, a horthyzmust meg kifejezetten utálom. Még nagy balos koromban is baloldali nacionalistának vallottam magam, mára meg Puzsérban is több magyar nacionalizmus van, mint bennem. Aztán rájöttem: a neveltetés megmarad, persze reszlikben, de az is mélyen elfojtva. Mi fojtja el?
A NER.

Lehet, hogy a NER ezzel a sok undoksággal, főleg a kultúrharcával, cinikus kettős mércéivel, bunkóságával, de elsősorban a szervilizmusnak ezzel a felturbózott, inkább a kádárizmusra, olykor egyes sajtótermékek véleménycikkeiben már-már a Rákosi korszakra emlékeztető hangulatával, a kommenthuszárok zsigeri konformizmusával, a hatalom csizmaszára mellől való bátor fenyegetőzéseivel egyszerűen kiöli az igazi nacionalizmust. A NER a legjobb gyógyszer a nacionalizmus ellen. Messze hatékonyabb az antifánál meg a lipsi bénázásoknál.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Martin Ethelwolf

Facebook

Idézőjel

Mindenki Lenin-fiú, kivéve a Lenin-fiúkat. Miért? Mert a fiatal demokraták kereszténységében Doktor Miniszterelnök Úr az Isten.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2024. január 17. 16:25
Szerző újabb zavaros ostobasága. Saját fájdalmával eteti a Nyájas OLvasót.
tapir32
2024. január 17. 15:49
A Fidesz kormánynak köszönhetően Magyarország az EU-ban a legkevésbé antiszemita országok között szerepel, az antiszemitizmust folyamatosan monitorozó zsidó szervezetek felmérése alapján. NER 13 évében csökkent a legnagyobb mértékben a melegekkel szembeni előítélet, és nőtt a melegházasság támogatottsága.
Jose
2024. január 17. 08:55
Azt tudom javasolni neki (és Puzsi babának is), hogy amikor hirtelen eszébe jut valami világmegváltó gondolat vagy hirtelen megvilágosodik, rájön valami égető probléma megoldására, akkor várjon 3 napot, gondolja még át, és csak akkor publikálja, ha még 3 nap múlva is igaznak tűnik.
Jose
2024. január 17. 08:49
Ez hülyeség. Egy emberből kiindulni és úgy levonni általános következtetéseket baromság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!