Leszállásra kényszerítettek egy román utasszállítót a franciák embercsempészet gyanúja miatt

2023. december 24. 11:43

A gépen 303 indiai állampolgár, köztük 11 kísérő nélküli kiskorú utazott.

2023. december 24. 11:43

A francia hatóságok emberkereskedelem gyanúja miatt földre kényszerítettek egy 303 indiai állampolgárt, köztük 11 kísérő nélküli kiskorút szállító utasszállító repülőgépet a Vatry repülőtéren – közölte a párizsi ügyészség szombaton a CNN csatornán. A gép, amely a romániai székhelyű Legend Airlines légitársaságé volt, az Egyesült Arab Emírségekből tartott Nicaraguába, és a Párizstól nagyjából 150 kilométerre keletre fekvő Vatry repülőterén állt meg ellátásra – közölte az ügyészség.

A francia hatóságok december 21-én foglalták le a gépet, miután névtelen bejelentést kaptak.

A gépet egy az Európai Unión kívül bejegyzett cég bérelte, és a Legend Airlines nem vett részt a járat jegyértékesítésében – közölte Liliana Bakayoko, a légitársaság ügyvédje.

Az utaskísérő személyzetet mindannyian kihallgatták, és szabadon engedték őket” 

– mondta Bakayoko, hozzátéve, hogy a gépet bérlő cég a Legend Airlines hűséges ügyfele volt, és korábban már több járatot is bérelt. A Legend Airlines a folyamatban lévő vizsgálatokra hivatkozva nem volt hajlandó azonosítani a céget.

Nyitókép: Illusztráció / YouTube

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. december 24. 15:11
A részletesebb hiradásokban az szerepelt, hogy a francia hatóságok már egy ideje figyelték ezt az embercsempész légitársaságot. Tehát valszeg többszáz rabságba tartót a sorsukra hagytak, mielőtt most végre léptek.
Tommaso
2023. december 24. 15:08
Az embercsempészeket mentegető machet féléket kellene likvidálni
machet
2023. december 24. 13:00
Az ilyeneket írókat kellene ellátni de jól.
viator-11
2023. december 24. 12:14
Négerek: - Drágám, rájöttem, legjobb, ha a magunkfajta vesz körül minket, költözzünk vissza Afrikába! - Szuper, csomagoljunk! Ázsiaiak: - Drágám, rájöttem, legjobb, ha a magunkfajta vesz körül minket, menjünk vissza Ázsiába! - Szuper, csomagoljunk! Arabok: - Drágám, rájöttem, legjobb, ha a magunkfajta vesz körül minket, menjünk vissza a Próféta Földjére! - Szuper, csomagoljunk! Fehérek: - Drágám, rájöttem, legjobb, ha a magunkfajta vesz körül minket, menjünk...! - Menjünk...? Hova?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!