Embercsempészeket fogtak a rendőrök, 65 (!) embert zsúfoltak két lakásba

2023. november 03. 12:13

A török férfi az illegális határátlépők telefonjait elvette, grúz társa pedig a lakások ajtaját rájuk zárta.

2023. november 03. 12:13
null

A megalapozott gyanú szerint egy nemzetközi embercsempész hálózat 65 embert kívánt Budapesten át Németországba csempészni – olvasható az ügyészség közleményében. A budapesti szállás biztosításában részt vett egy 26 éves török és egy 32 éves grúz férfi. A 65 illegális határátlépő 2023. október elején, Budapesten két I. kerületi lakásban tartózkodott ideiglenesen. A török férfi látta el a több tucat személyt étellel, akik magukat később török, illetve afgán állampolgárnak vallották, azonban személyazonosságukat és jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták. A török férfi a telefonjaikat elvette, grúz társa pedig a lakások ajtaját rájuk zárta, így a lakásokat nem tudták elhagyni.

Amikor a rendőrség 2023. október 9-én intézkedett a lakásoknál, a 2 férfi el akart menekülni. A grúz férfi gépkocsival elhagyta a helyszínt, azonban a VIII. kerületben végül elfogták.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészet bűntettével gyanúsított 2 férfi letartóztatására tett indítványt.

A nyomozási bíró a 2 gyanúsított letartóztatását elrendelte a szökés-elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, valamint a bizonyítás háborítatlanságának biztosítása miatt, a bíróság döntése ellen a grúz férfi védője fellebbezéssel élt, a határozat azonban a grúz gyanúsítottal szemben is véglegessé vált másodfokon.

Nyitóképen: a gépkocsi, amellyel a grúz férfi menekülni próbált. Fotó: Ügyészség.

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Perczel Éva
2023. november 04. 12:00
V. Aszály Márta kerületében igen eseménydúsan telnek a napok!
need-info
2023. november 03. 19:55
Éles lőszer kellene már, az elrettentő.
Roadkill
2023. november 03. 19:01
majd ha a rönóba préselnek 65 embert, na akkor írjatok cikket
Genusnextgen
2023. november 03. 17:57
Átástak a kerítés alatt Buksikáim. Esetleg dobtak egy 500€-s bankjegyet a 250e/hó bruttóért foglalkoztatott határvadásznak, hogy nézzen félre kicsit Buksikák?:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!